IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Rando – ingyenes véletlenszerű fotómegosztás Android, iPhone, WP8-ra

Az utóbbi években a számos új közösségi szolgáltatás bukkant fel a már ismert nagyok mellett, melyek egyre nagyobb teret hódítottak el azoktól, különösen a fiatalok körében.

Bővebben...

Műhely - Pályázatok

Sulinet pályázat infoposzter készítésére

Az Educatio Nonprofit Kft. pályázatot hirdet pedagógusoknak az óvodától az egyetemig, határon innen és túl: "Készítsen infoposztert bármilyen – oktatáshoz kapcsolódó – témában, és gyűjtse be az elismeréseket!" A három legjobb alkotást díjazzák is.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

Neptun Pine, a karon viselhető okosóra - okostelefon

Az idei CES-en – ahogy már unásig emlegettük – tombolt a viselhető technológia láz, széles palettát láthattunk a magunkra aggatható elektronikus eszközökből.

Bővebben...

Számítógépek - Laptop és PC

Ingyenes házhoz szállítják a különleges Apple MacPro gépeket

Tavaly március óta nem lehetett új MacPro gépeket rendelni, ugyanis az EU megtiltotta. Nem minden pontján felelt meg a szabványoknak, melyek a forgalmazást teszik lehetővé.

Bővebben...

IKT műhely - IKT az osztályomban

(videó) Ingyenes angol szókincsfejlesztés online - a konyhában

Adam, az ingyenes online anyanyelvi angol tanár az alapvető konyhai szókincs fejlesztésében segít ebben a rövid videóban.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

DK32 mágneses dokkoló egység a Sony Xperia Z1 Compact-hoz

A régebbi Z és Z1 tulajdonosoknak nem újdonság ez a kiegészítő. Sok méretben lehet kapni, szinte minden Sony készülékhez van külön dokkoló, tehát a cég nem hagyhatta ki, és gyártott egyet a legfrissebb készülékükhöz is, ami természetesen a címben szereplő Z1 Compact.

Bővebben...

Szoftverek - Operációs rendszerek

Miért nincs klasszikus Start menü a Windows 8.1 Update 1-ben?

A Microsoft frissítései már egy ideje kiemelt szerepet kapnak a gyártó terveit illetően, hisz a cég operációs rendszerei kapcsán másról sem hallani, mint hogy a legfőbb cél az egyes platformok uniformizálása és szorosabb összekapcsolása.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

Miért kaptunk egyest Brüsszeltől?

Magyarország az öt mutatóból négyben négyes, azaz "erős" osztályzatot kapott az uniós mobilitási eredménytábla hatfokozatú skáláján, amely azt mutatja, mennyire segíti elő az oktatási rendszer és a jogi környezet azt, hogy a diákok külföldön folytassák tanulmányaikat.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

Az okosautókban és okostévékben lát fantáziát a Qualcomm

A Snapdragon rendszerchipjeiről ismert Qualcomm leginkább az okostelefonok és tabletek piacán piacvezető, de a cég természetesen más szegmensekben is erősen gondolkodik.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

Titkosított csatorna a Yahoo Mail levelezéshez

A Yahoo néhány napja még a hirdetési platformján keresztül terjedő malware-ek miatt szerepelt a lapok hasábjain, így kapóra jót, hogy a vállalat által tavaly októberben beígért HTTPS titkosítás alapértelmezetté tételének határideje a Yahoo Mail szolgáltatás esetében pont az előbb említett incidenst követő néhány nap elteltére, január 8-ra esett.

Bővebben...