Hírek - IKT hírek röviden

Pici és dizájnos a Huawei első androidos konzolja a Tron

Az androidos asztali konzolok piaca lassan felpörög. Az eddig megjelent OUYA és Mad Catz M.O.J.O. jó kezdésnek számít, de valahol mindkettő elcsúszik.

Bővebben...

IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

DeskMaster - ingyenes képernyőre rajzoló program Windowshoz

A DeskMarker segítségével jól kiemelhetjük a kijelzőn a lényeget. Aki sokat foglalkozik képek szerkesztésével, amelyeket ráadásul meg is mutat másoknak, annak gyakran jól jönne egy lehetőség, amellyel meg lehetne mutatni a lényeget a kijelzőn.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

LG újdonság - pulzusmérés fülhallgatóval

Rögtön két termékkel is belépett a testedzéshez készült technikai eszközök terepére az LG. A vállalat a CES 2014 szórakoztatóelektronikai szakkiállításon mutatta be Lifeband névre hallgató csuklópántját és a Heart Rate okos fülhallgatót.

Bővebben...

Számítógépek - Okostelefonok

Minek nevezzelek? Galaxy Note 3 Neo okostelefon

A Galaxy Note 3 Neo-ról már lehetett hallani korábban is, és a specifikációi is nagyjából ismertek, azonban a külsejéről még semmi nem derül ki.

Bővebben...

Számítógépek - Okostelefonok

Mindenkinek jár a Windows Phone 8.1 frissítést

A Microsoft tájékoztatása szerint 3 év a szoftveres terméktámogatási idő. A finn mobilgyártó Lumia Black frissítésének tegnapi kiadása miatti izgalmakat, vagy éppen nem egy újabb Nokia okostelefon birtokában a csalódottságot alig kihevertek nagy örömére tavasszal meg fog érkezni az eddigi legnagyobb patch a Windows Phone 8 történetében; természetesen a Blue kódnevű 8.1-ről van szó.

Bővebben...

Eszköz - Nyomtatók

(videó) Pasta vendégre szabva 3D nyomtatóval

A Barilla tésztagyártáshoz fejleszt 3D nyomtatót. Tésztagyártásra alkalmas háromdimenziós nyomtatót fejleszt egy holland céggel közösen a Barilla olasz élelmiszeripari óriás.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

Miért nem eladó a Snapchat?

Evan Spiegel, a Snapchat társalapítója és első embere megindokolta, hogy miért utasította el a Facebook rendkívül gáláns felvásárlási ajánlatát.

Bővebben...

Számítógépek - Okostelefonok

Mappákba rendezhető alkalmazások a Windows Phone kezdőképernyőn

Ahogy korábbi hírünkben is írtuk, a Nokia végre megkezdte a várva-várt Black frissítés kiadását, mely a Microsoft újdonságai mellett számos extrát hoz a Lumia készülékek tulajainak.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

Miért bízik annyira az IBM a Watson felhőben?

Egymilliárd dollárt fektet az IBM újonnan létrehozott üzletágába, a Watson Groupba. A New York-i központtal működő, mintegy 2000 fős egység feladata a cég kognitív számítási technológiájára épülő termékek és szolgáltatások fejlesztése, a nemrég elindított Watson Fejlesztői Felhő programba regisztrált fejlesztők támogatása és induló, fejlődő cégekkel történő együttműködés lesz.

Bővebben...

IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Így tilthatja le a Gmail új funkcióját

Új funkcióval bővült a Gmail: akár olyan idegenek is elérhetnek bennünket e-mail fiókunkon keresztül, akiknek sosem adtuk meg e-mail címünket.

Bővebben...