Hírek - IKT hírek röviden

Olcsóbb lesz a PS4 játékkonzol az Xboxnál

A PlayStation 3-hoz viszonyítva jelentősen nagyobb darabszámban fogja értékesíteni az új generációs PlayStation 4-et a Sony, legalábbis erre számít a japán multi, mely a kezdeti időszakban vélhetően éppúgy veszteséggel lesz kénytelen árulni a játékkonzolt, mint a PS3-at - ám az értékesítés ezúttal jóval hamarabb nyereségessé válhat majd.

Olcsóbb lesz a PS4 játékkonzol az Xboxnál

Az értékesítés gyors fellendüléséhez hozzájárulhat, hogy a konzol a PS3 eredeti áránál (és a közvetlen rivális xBox 1-nál) is olcsóbban kerülhet forgalomba az év végén. A japán szórakoztatóelektronikai multi várakozásai szerint a játékgép november 15-i rajtjától jövő év március 31-ig (ekkor zárul a Sony 2014-es pénzügyi éve) ötmillió PS4 konzol találhat gazdára, ami időarányosan 40 százalékkal több eladott játékkonzolt jelent a PS3-hoz képest.

Az összehasonlítást megkönnyíti, hogy az előző generációs konzol szinte napra pontosan a PS4 érkezése előtt hét évvel, 2006. november 11-én (Japánban) és november 17-én (az Egyesült Államokban) került a boltokba. Az erős kezdés annak ismeretében nem tűnik elérhetetlennek, hogy a PS4 november 29-én több európai országban is a boltokba kerül - emlékezetes, hogy az elődmodell csak 2007. március 23-án kerülhetett fel az európai boltok polcaira.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: