Szoftverek - Operációs rendszerek

A Mozilla nemrégiben jelentette be, hogy hamarosan kezdetét veszi a Firefox operációs rendszer fejlesztésének következő szakasza és okostelefonok után táblagépekre is terjeszkedni kezd rendszerük.

A résztvevők számára a fejlesztői készlet mellett referencia eszközök megjelenésére is számíthatnak – várhatóan a Foxconn műhelyéből. A program a cég elmondása szerint nem sokkal az épp Los Angelesben zajló CES után indulhat útjára.

A Mozilla egyúttal azt is elárulta, hogy hamarosan a ZTE háza tájáról is újdonságokat várhatunk két okostelefon formájában, melyek nem meglepő módon az Open szériában foglalják el helyüket. Az Open C és Open II készülékekről nem sokat tudni, utóbbi esetén annyi bizonyos, hogy nagyobb hardveres ugrásnak fog számítani elődeihez képest, ugyanis már két processzormagos chipset fogja kiszolgálni a Firefox OS-t.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: