e-Könyvtár

Tananyag - e-Könyvtár

A Norvég Nemzeti Könyvtár nagyléptékű digitalizálási projektje

Nagyszabású digitalizálásba kezdett a Norvég Nemzeti Könyvtár. Az északi ország első számú nyomtatott gyűjteménye hamarosan a elektronikus formában is rögzítésre kerül.

Bővebben...

Tananyag - e-Könyvtár

Digitális (köz) könyvtár mindenkinek - 2 millió kötettel indulA digitális nonprofit DPLA digitális könyvtár gyűjteményében olyan különleges kollekciók darabjai is megtalálhatók lesznek majd, melyek digitális formában máshol, például a Google Könyvek (Books) keretein belül nem elérhetők.

Sloan Alapítvány és Arcadia Fund által finanszírozott projekt célja, hogy az amerikai kulturális örökség ingyenesen elérhetővé váljon mind az Egyesült Államok állampolgárai, mind a világ többé része számára.

Bővebben...

Tananyag - e-Könyvtár

Egységes digitális adatbázisba kerülnek a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságához (PMMI) tartozó intézmények könyvtári gyűjteményei. A Fókusz Program a Pest Megyei múzeumi könyvtári hálózat kialakítására elnevezésű projekt megvalósítása most érkezett a félidejéhez...

Bővebben...

Tananyag - e-Könyvtár

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Kereshető és letölthető formátumban az internetre kerül a brit nemzeti könyvtár, a British Library - szerzői jogokkal már nem védett - negyedmillió könyve, kiadványa.

Az internethasználók a könyvtár és a Google stratégiai együttműködése révén ingyen juthatnak majd hozzá több mint 250 ezer 1700 és 1870 között készült kötethez - jelentette be a British Library.

Az intézmény honlapja

Bővebben...

Tananyag - e-Könyvtár

Már e-könyv olvasón is olvashatnak a BME OMIKK könyvtárlátogatóiA Koobe Magyarország Kft. jóvoltából a könyvtár két e-könyv olvasóval gazdagodott. A készülékeket 2011. március 21-től használhatják a Budapesti Műszaki Egyetem OMIKK beiratkozott olvasói a Nagyolvasóban és a Gazdaság- és Társadalomtudományi Olvasóban.

Bővebben...