Intézmények

Közösség- Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt - ESZKÖZ - TANANYAG - KÉPZÉS - KÖZÖSSÉG - MŰHELY - INTERAKTÍV NAPTÁR és KATALÓGUSOK - Minden, amit az interaktív oktatástechnikáról tudni kell.
Vannak iskolák, óvodák és más intézmények, melyek élen járnak az új, digitális taneszközök, digitális tananyagok bevezetésében és mindennapi használatában, Az INTÉZMÉNYEK rovatban ilyen intézményeket mutatunk be, hogy azok is ösztönzést kapjanak, akik még csak most teszik meg az első lépéseket az interaktív oktatástechnika bevezetésében.
Ön ismer ilyen iskolát, óvodát, egyetemet, főiskolát? Ismerjék meg őket mások is! Kérjük, Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet )'; document.write( '' ); document.write( addy_text83078 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet , és szerkesztőségünk felveszi a kapcsolatot az intézménnyel, hogy bemutathassuk azt a szélesebb publikumnak.

Közösség - Intézmények

Mentőrobottal nyertek a hatodikos nyírségi tinik a robot világversenyen

A Papcsák Nóra, Jakab Ágnes és Poór Fanni alkotta, NiceDorid elnevezésű csapat " magyar robottörténelmet" írt, hiszen magyarok még sohasem kerültek ilyen rangos világversenyen a legjobb tíz közé.

Összesítésben harminckét ország versenyzői között sikerült a hatodikos lányoknak a negyedik helyezést kivívniuk Horvátország, Japán és Németország mögött.

Bővebben...

Közösség - Intézmények

146 tantermi csomag és SNI IKT eszközök - Informatikai infrastruktúrafejlesztés a zalaegerszegi iskolákban A TIOP pályázatán nyert tantermi 146 tantermi csomag érintőképernyős interaktív táblát, hozzátartozó eszközöket, valamint wifi-csomagot tartalmaz.

A sajátos nevelést igénylő - nagyothalló és gyengén látó, hallássérült, mozgássérült, tanulási nehézségekkel küszködő - diákok tanulását speciális eszközök segítik majd. 

Bővebben...

Közösség - Intézmények

Újabb multimédiás munkaállomások az XCLASS referencia iskolában2011 decemberében a kecskeméti Széchenyivárosi Óvoda és Általános Iskola Arany János Általános Iskolája immáron teljes értékű XCLASS multimédiás és nyelvoktató teremmel büszkélkedhet a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány által beszerzett újabb 4 munkaállomással.

Tovább

Közösség - Intézmények

Sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztése IKT eszközökkel Bemutatjuk a kaposvári SNI IKT Műhelyt Milyen tananyagkészítő, -fejlesztő eszközöket, programokat használnak a sajátos nevelési igényű gyermekek IKT eszközökkel való  fejlesztésére ? 
 
Szabó János (Sz.J.), a kaposvári SMÖ Duráczky EGYMI és Nevelési Tanácsadó oktatás-informatikusa megmutatja kedvenc és bevált az SNI  IKT eszközeiket...

Bővebben...

Közösség - Intézmények

Sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztése IKT eszközökkel Bemutatjuk a kaposvári SNI IKT Műhelyt Miért hoz létre a sajátos nevelési igényű tanulók IKT eszközökkel való  fejlesztésére SNI IKT műhelyt egy nevelői munkaközösség?
 
Mi folyik az IKT fejlesztőműhelyben, miért fejlesztenek SNI digitális tananyagokat, módszertani segédleteket, jó gyakorlatokat saját maguk?  Szabó János (Sz.J.), a kaposvári SMÖ Duráczky EGYMI és Nevelési Tanácsadó oktatás-informatikusa beszél a motivációkról és a mindennapi munkáról az IOT.hu-nak...

Bővebben...