IKT a gyakorlatban

Műhely  Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt - ESZKÖZ - TANANYAG - KÉPZÉS - KÖZÖSSÉG - MŰHELY - INTERAKTÍV NAPTÁR és KATALÓGUSOK - Minden, amit az interaktív oktatástechnikáról tudni kell.
A MÓDSZERTANI MŰHELY az IOT portál talán legfontosabb virtuális sarka, mert itt az oktatásban azonnal hasznosítható, gyakorlatii módszertani megoldásokról, tippekről, "trükkökről", a gyakran ismételt kérdésekről olvashat.
Első cikkek hamarosan.
Önnek is van olyan tapasztalata, tanácsa, amit szívesen megosztana másokkal? Publikálja írását ítt! Olvassa el szerkesztőségi levelünket.

Módszertani műhely - IKT a gyakorlatban

Projektünk témája a viselkedéskultúra volt, így a „Tudni illik, mi illik” címet kapta.

Elsőként kerületünkben a Csicsergő Óvoda vezetője, Nagyné Szabó Etelka hallott a 2012-es e3: eTwinning együttműködése – evolúció című pályázatról, melynek keretében szakmai fejlődés és támogatás mellett dolgozhatta ki a csapat az eTwinninges projektötletét.

Bővebben...

Módszertani műhely - IKT a gyakorlatban

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Ötven, az európai iskolai együttműködésekhez és a szakmai fejlődéshez azonnal használható recept magyarul a most megjelent eTwinning szakácskönyvben. Ínycsiklandozó eTwinning ötletek azonnali felhasználásra. Lapozzon bele!

Bővebben...

Módszertani műhely - IKT a gyakorlatban

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak
Az alábbiakban dr. Ollé János - blogjában közreadott -, a Moodle 2011 Konferencia plenáris előadásának összefoglalója és prezentációja, illetve podcast felvétele olvasható és látható.

A moodle 2002. augusztus 20-án történő megjelenésekor a keretrendszernek a saját műfajában nem volt érdemi konkurenciája.

Bővebben...

Módszertani műhely - IKT a gyakorlatban

Hogyan taníts interaktív táblával? Hiánypótló módszertani könyv Wolf Emőkétől Hiánypótló interaktív táblás módszertani kézikönyvet írt Wolf Emőke tanárnő. A Netasztal beszélgetésben megkérdezzük, hogy mi inspirálta erre a munkára, kinek szól ez a könyv és vajon mennyire használhatók az összegyűjtött interaktív tábla módszerek a mindennapi gyakorlatban...? 

 
További információ és könyvrendelés ITT >>> Hogyan taníts interaktív táblával?

Bővebben...

Módszertani műhely - IKT a gyakorlatban

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

A moodle rendszer az online oktatási folyamat szabályozásának optimális eszköze. A modul alapú tevékenységek és a kommunikációs blokkok megfelelő hátteret biztosítanak a folyamat mikrostruktúrájának menedzseléséhez. - írja Ollé János blogjában, ahol megnézhető a gödöllői Szent István Egyetemen tartott MoodleMoot 2011 konferencián elhangzott előadásának prezentációja...

Bővebben...