IOTrádió

Szerkesztőség - IOTrádió

Pil világfórum Prágában - Hangos beszámoló az innovatív tanárok globális seregszemléjéről

Hazaérkezett a magyar tanári delegáció Prágából, a Microsoft Partners in Learning globális fórumról, ahová két hazai pedagógus is kvalifikálhatta magát a sikeres  európai forduló után. Merényi Ádámmal, a Microsoft Magyarország oktatási csoportvezetőjét kérdezzük élményeiről, tapasztalatairól.

Kik képviselték a magyar tanárokat, miben volt más ez a találkozó, mint az előzőek és mely projektek voltak a legizgalmasabbak? Megtudhatjuk még, hogy milyen egy iskola, ha azt kizárólag diákok tervezik, mi az a "fordított tanulás" és hogyan valósították azt meg a belga pedagógusok?

A riport végén pedig kiderül, hogy vajon lesz-e folytatása a PiL fórumoknak?! (Az első 2 perc  egy kicsit recsegős, ezért elnézést!)

Bővebben...

Szerkesztőség - IOTrádió

Hogyan vezessük be a Digitális Oktatási Alapcsomagot pár nap alatt az iskolába? - Tapasztalatok első kézből

A Digitális Oktatási Alapcsomag augusztusi bejelentése óta már egy negyed év telt el, és kíváncsiak voltunk arra, hogy sikerült a debütálás, hány közoktatási intézmény élt eddig a professzionális IT rendszer (Office 365 és más szolgáltatások) ingyenes bevezetésének lehetőségével, és arra is, hogy mik a bevezetés eddigi tapasztalatai.

A beszélgetésből kiderül, hogy mi okozza a legnagyobb problémát az elindulásnál és azon hogyan lehet a legegyszerűbben túljutni, megtudjuk, hogy tipikusan hány nap alatt lehet technikailag bevezetni a Digitális Oktatási Alapcsomagot, és azt, hogy milyen segítséget kaphatnak az iskolák a gördülékeny átálláshoz/bevezetéshez... és mindez mennyibe kerül?

A Netasztal körül Nagy Levente a Microsoft Magyarország Office üzletágvezetője, Bártfai László informatikus és Medve Klaudia a Max & Future Kft. munkatársai ülnek.

Bővebben...

Szerkesztőség - IOTrádió

Mi a titka innovatív tanáraink fényes európai sikerének?

Egy arany és egy nekünk aranyosan csillogó ezüst helyezést ért el az innovatív magyar tanárcsapat a Microsoft Partners in Learning (PIL - Innovatív Tanárok Fóruma) Európai Fórumon, Lisszabonban.

Mi volt a magyar csapat sikerének titka? Kik és mivel segítették a felkészülést? Hogyan zajlik egy ilyen nemzetközi fórum? ... és hogyan fogadták visszatérő tanárainkat az iskoláikban? Hol rendezik a PiL világfórumot és kik jutottak tovább?

A Netasztal beszélgetésből azt is megtudhatja, hogy mikor lesz a következő hazai PiL forduló. Vendégeink Klacsákné Tóth Ágota, Gergelyi Katalin, Erdei Gyula, a magyar csapat tagjai, és Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország munkatársa...

Bővebben...

Szerkesztőség - IOTrádió

Az ingyenes Live@edu levelezési platform bevezetésének tapasztalatai egy középiskolában

Miért volt érdemes váltani a Microsoft ingyenes levelezési platformjára, a Live@edu-ra? Mennyi időt és fáradságot vett igénybe az átállás? Mi minden jár még a Live@edu mellé, és hogyan profitálhat mindebből tanár, diák, és az iskolavezetés...?

A Live@edu bevezetésének tapasztalatairól beszélgetünk Zoltai-Jantó Ildikóval, a budapesti Harsányi János Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola igazgatóhelyettesével...

Bővebben...

Szerkesztőség - IOTrádió

Áldás vagy átok? A Facebook tanárszemmel - Sulinetwork 2012 műhely

A Sulinetwork 2012 egyik műhelyfoglalkozásán a Facebook volt a téma.

Lévai Dóra és Tóth-Mózer Szilvia a Facebookkal még most ismerkedő tanároknak azt mutatta meg, hogy a hétköznapi használaton túl, hogyan lehet beépíteni a Facebookot a tanári gyakorlatba...

Vajon kikerülhető-e egy tanárnak a facebookos jelenlét? A válasz a riportban van...


Bővebben...