itn

Közösség - itn

Problémamegoldás az informatika eszközeivel – A nyelvi akadályok elhárítva?Problémamegoldás az informatika eszközeivel – A nyelvi akadályok elhárítva?

 

Vajon milyen lesz az életünk, amikor a mostani középiskolás korosztály kikerül a munka világába? Ha megnézzük a Microsoft jövőt idéző videóját, megannyi forgatókönyvet láthatunk, s belepillanthatunk, hogy min dolgoznak a kutatók, s fejlesztők az informatika területén. A jelen cikkben viszont egy létező eszköz prototípusával fogunk megismerkedni, ami nyelvi akadályokat készül leküzdeni, nem is akármilyen módon.

Tovább

Közösség - itn

Kodu immár PC-re is! - Egy valóban intuitív programozási környezet gyerekeknek

Kodu egy ingyenes grafikus programozási környezet, amely korábban csupán Xbox-szal volt használható, azonban a legújabb változata már PC-n is elérhető. Ezáltal egy egészen izgalmas és új utat mutathatunk diákjainknak a fejlett programozási készség kialakítására.

 

Közösség - itn

A 10 Legjobb Takarékossági Tanács - 1. Térjünk át a virtualizációra

Gondolom, mindannyian emlékszünk még arra a pillanatra, amikor tudatosult bennünk, hogy szükségünk van egy helyiségre a szervereinknek, ahelyett, hogy a gépeket egyszerűen letegyük a terem egy sarkába, vagy betegyük a tanáriba.

Tovább

Közösség - itn

A 10 Legjobb Takarékossági Tanács - 2. Energiatakarékos beállítások
Az előző cikkünkben a szervervirtualizációval takarítottunk meg nem is csekély összeget. Most lépjünk ki a szerverszobából, s fordítsuk a figyelmünket az iskola összes többi számítógépére. Ezek számának ugrásszerű növekedésével (egy átlagos középiskolában több, mint 300 található a nem régi közvélemény-kutatásom alapján) együtt jár a villanyszámla hasonló mértékű megugrása is. 

Tovább

Közösség - itn

Egy kis japán csemege - 9 remek virtuális leckecsomagEgy kis japán csemege - 9 remek virtuális leckecsomag

A Japán Tudományos és Technológiai Központ (JST) kilenc remek virtuális leckecsomagot állított össze a fizika, biológia,  pszichológia, földrajz, és űrkutatás témában...