Közösség - Intézmények

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

Siófok Város Önkormányzata a SIOK Siófok-Nagyberény- Balatonendréd- Ádánd Közoktatási Intézményi Társulás nevében a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszer keretében jutott 71.722.870,- Ft, vissza nem térítendő támogatáshoz.  

A pénzből hat általános iskola 10 telephelyére vásároltak eszközöket: 99 multimédiás PC érkezett, a hozzá tartozó 47 tantermi csomaggal – ezek mindegyike egy interaktív táblát, egy laptopot és egy projektort tartalmaz. Telephelyenként egy Wifi- és egy szavazó csomag is része a beszerzett eszközöknek. A projekt keretében 70 pedagógus sajátíthatja el a táblák használatát.

A fejlesztés így minden közoktatási intézmény számára egységes alapinformatikai infrastruktúrát biztosít, mely nélkülözhetetlen feltétele a kompetenciaalapú oktatás elterjesztésének és hozzájárul a területi különbségek mérsékléséhez és kiegyenlítéséhez.

Az interaktív táblák alkalmazása túlmutat a hagyományos tábla, illetve vetítővászon funkcióin. Az oktatási eszköz az órát interaktívvá teszi, így jobban lekötheti a diákok figyelmét. A táblára kivetített internetes oldalakat, jegyzeteket, multimédiás alkalmazásokat (képeket és videókat), óravázlatokat el lehet menteni, kinyomtatni, kiosztani a diákok között. A táblák lehetőséget teremtenek a digitális tananyagok tanórai használatára is. A diák és a tanár ráadásul egyszerre dolgozhatnak vele, akár közvetlenül a táblánál, akár a számítógép mellett ülve. 

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> Új infokommunikációs eszközökkel gazdagodott a Siófoki Integrált Oktatási Központ

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: