Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Virtuális érintőképernyő - A Microsoft Research legújabb találmánya az Omnitouch egészen elképesztő.

Az eljárás segítségével elméletileg bármilyen felületből virtuális érintőképernyőt varázsolhatunk, legyen az íróasztal, papírlap vagy akár saját tenyerünk.

A technológia alapját egy lézer-érzékelőkkel felszerelt kivetítő, és egy mélység-érékelő kamera képezi. Ez utóbbi az Xbox által divatba hozott Kinect speciális kamerájának módosított változata.

Az Omnitouch az UIST 2011 alkalmával mutatkozik be. Számos probléma vár még megoldásra (például a felhasználó ujjainak pontos felismerése és a kivetített kép felületekhez igazítása is hátravan), így pár évig biztosan nem vásárolhatunk még Omnitouch „kivetítőt”, de a prototípus már most is működik, ahogy a videóban is látható.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Bármilyen felületből érintőképernyőt varázsol a Microsoft

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: