Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

Internet sávszélesség - A tervek szerint 2014 és 2020 között az alapból 7 milliárd euró fordítanának közvetlenül a széles sávú infrastruktúra fejlesztésérére. Brüsszel úgy számol, hogy a támogatás ösztönzőleg hat majd a beruházásokra, és az összeg legalább 50 milliárd eurónyi tagországi, önkormányzati és vállalati forrást nyit majd meg.

Brüsszel egy új stratégiai alapból támogatná a széles sávú fejlesztéseket 2014 és 2020 között.

Amint arról beszámoltunk, a második Barroso-bizottság digitális politikáért felelős alelnöke, Neelie Kroes által meghatározott cselekvési terv legfontosabb eleme az internet-hozzáférés alapszolgáltatássá tétele az EU-n belül. A stratégia szerint 2013-ra el kell érni, hogy minden uniós állampolgárhoz eljusson valamilyen széles sávú internet, 2020-ra pedig a mindenki számára elérhető sávszélesség-minimumot 30 Mbps-ra tervezik feltornászni úgy, hogy az európai lakosság fele ennél jóval gyorsabb, legalább 100 Mbps-os sebességgel kapcsolódik majd.

A BBC szerint az e célok eléréséhez szükséges fejlesztések felgyorsítását célzó grandiózus támogatási csomagról szóló javaslatot Brüsszel holnap fogja beterjeszteni az Európai Parlamentnek. Az EB hangsúlyozza: a széles sávú internet Európa gazdasági fejlődésének alapja és versenyképességének záloga.

A tervek szerint 2014 és 2020 között az alapból 7 milliárd euró fordítanának közvetlenül a széles sávú infrastruktúra fejlesztésérére. Brüsszel úgy számol, hogy a támogatás ösztönzőleg hat majd a beruházásokra, és az összeg legalább 50 milliárd eurónyi tagországi, önkormányzati és vállalati forrást nyit majd meg.

Hét év alatt összesen 9,2 milliárd euróval (azaz körülbelül 2700 milliárd forinttal) tervezi támogatni az ambiciózus páneurópai szélessáv-fejlesztési célok megvalósítását az Európai Bizottság (EB) – tudta meg a BBC. Az összeg nagyobb részét elsősorban a nehezen behálózható területek internetes infrastruktúrájának kiépítésére fordítanák, kisebb részét pedig egyes szolgáltatások egységes európai piacának megteremtésére.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu - Milliárdokból gyorsítaná az internetet az EU

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: