Szoftverek - Táblaszoftverek

Magic-Wand Táblaszoftver - Hogyan használhatóm? 1. rész -  A bluetooth kapcsolat és a kalibráció - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésMagic-Wand Táblaszoftver – Hogyan használhatom? 1.rész – A bluetooth kapcsolat és a kalibráció

Mikor kellhet 9 pontos kalibráció; mennyi időbe telik egy mobil rendszer üzembe helyezése... ilyen és ehhez hasonló dolgokról beszélgetünk Szabó Antal Imrével....

IOT.hu: Első beszélgetésünket azzal fejeztük be, hogy hamarosan többet is megtudhatunk a Magic-Wand Kft. táblaszoftverjéről.
 
Szabó Antal Imre ügyvezető (SZAI): Így van. Szeretnénk egy sorozatot indítani, melyben bemutatjuk a programunkban rejlő lehetőségeket videón és „papíron”. Ha bárki interaktív táblára kíván beruházni, had lássa, mire számíthat.
 
IOT.hu: És mire?

SZAI: Az első videóban egy fixre szerelt interaktív tábla elindítását mutatom be. Itt nincs más dolga a felhasználónak, mint bekapcsolni a bluetooth-t, párosítani a vevőeszközt a számítógéppel és elindítani a programot. Ez 20 másodperc. Ha pedig egész nap használják a táblát, ezeket elég egyszer elvégezni, és csak az új dokumentum nyitására kell kattintani.


SZAI: A következő videóban pedig azt láthatják, hogy a monitoron és a táblafelületen keresztül hogy néz ki az elindítás és a kalibráció.


IOT.hu: Viszont a programot nem csak fixre szerelt eszközökkel használhatjuk. Mi a helyzet a mobil változat elindításával.

SZAI: A mobil konfiguráció használatánál annyival több a dolgunk, hogy a vetítés helyére kell vinnünk a projektort és a számítógépet. A vevőegységet feltesszük egy kameraállványra és ráirányítjuk a felületre. A többi már ugyanúgy zajlik, mit a fix változatnál. Gyakorlott kéz 2 perc alatt összeszereli. Kicsivel több idő, viszont bárhol, bármikor alkalmazhatjuk.

IOT: Mit kell még tudnunk a kalibrációról.

SZAI: Választhatunk 4 pontos és 9 pontos kalibrációból. Utóbbi akkor hasznos, ha egyenetlen a táblánk felülete, horpadás van rajta. Ezzel a módszerrel viszont pontosabbá tehetjük munkánkat. Fontos tudni, hogy ha vevőegységünk fixen be van építve, akkor akár ki is kapcsolhatjuk a kalibrálást, időt spórolva meg magunknak. Ilyenkor az utolsó helyes kalibráció töltődik be. Ha mégis módosítanunk kellene, a programon belül bármikor megtehetjük. A következő videó ezt mutatja be.


IOT.hu: Mit láthatunk a következő részben?

SZAI: Megismerjük a Magic-Wand Táblaszoftver menüit, és hogy mire szolgálnak az ikonok. És egy kicsit rajzolunk is...
 
A MAgic-Wand-ról többet itt olvashatnak magic-wand.org

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: