Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Lezajlott az eLEMÉR projektzáró konferencia, 2011. október 21-én, napra pontosan egy évvel első konferenciánk után, azonos helyszínen,  a Leövey Gimnáziumban, Budapesten.

Körülbelül ötven résztvevő hallgatta meg Z. Karvalics Lászlónak, a Szegedi Tudományegyetem docensének nagyívű áttekintését az IKT szerepéről a fiatalok életében és az oktatásban, majd Kárpáti Andrea, az ELTE professzora vetette össze eLEMÉR szolgáltatásait azokkal a nemzetközi mérőeszközökkel és törekvésekkel, amelyekkel az rokon, s amelyektől tanultunk is.

Szász Edina, a Szandaszőlősi Általános Iskola igazgatóhelyettese azokról a tapasztalatokról beszélt,  amelyeket az iskola eLEMÉR használata során szerzett. A projektet Tartsayné Németh Nóra kutató-fejlesztő, Tibor Éva fejlesztő informatikus és Hunya Márta témavezető mutatták be. A konferencián részt vett számos olyan szakértő is, akik az elmúlt két évben hozzájárultak a fejlesztéshez.

Az eLEMÉR konferencián elhangzott előadások prezentációi

A nagyívű prezentáció azt vázolja fel, hogyan változnak az életben szükséges kompetenciák, és mi a szerepe ebben az iskoláknak.
Kárpáti Andrea, az ELTE professzora megvizsgálta, hogyan illeszkedik eLEMÉR azokba a nemzetközi törekvésekbe, amelyek az informatikai eszközök és digitáális pedagógiai módszerek korszerű használatát mérik és monitorozzák. eLEMÉRnek nincs szégyenkezni valója!
A prezentáció képet ad az eLEMÉR segítségével végezhető önértékelő mérés filozófiájáról, területeiről, összetevőiről és az első országos mérés eredményeiről, a mérésben lérhető szintekről.
Ebben a prezentációban eLEMÉR jövőjéről, azokról a reményekről és szándékokról van szó, amelyek a projektzárás utáni időszakra vonatkoznak. Bemutatja az önértékelés akkreditálásának és egy esetleges IKT-cím odaítélésének tervezett protokollját.
Szász Edina a gyakorlat oldaláról mutatja be eLEMÉR használatát egy olyan iskolában, amely már háromszor is elvégezte a mérést, és intézkedési tervet készített az eredményekre építve. A tanárnő az eLEMÉR tanácsadó és szakértő képzésen is részt vett, a beszámoló erről is szól.

 

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> eLEMÉR projektzáró konferencia

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: