IKT műhely - IKT az osztályomban

TangleA Tangle segítségével olyan interaktív dokumentumokat készíthetünk, amelyben az általunk definiált paramétereket változtatva, azonnal megváltozik a dokumentum tartalma is.

Az egyszerű Tangle JavaScript könyvtár alkalmazásával összetett, interaktívan változó függvényeket is létrehozhatunk a dokumentumban.

Az interaktív dokumentum lényege, hogy a változtatható paramétereket a dokumentum olvasója maga változtathatja, és ennek hatására megváltozik a dokumentum tartalma, a kalkulált értékek... stb. is.

A működés leírása példákkal és lépésről-lépésre útmutatóval a Tangle oldalán található.

Interaktív dokumentumok alkalmazás az iskolában

A Tangle minimális HTML és Java Script programozási ismeretet (és egy kis angol nyelvtudást) igényel, nyelvezete, kezelése, használata azonban roppant egyszerű. Az interaktív dokumentum ugyanakkor roppant újszerű és sok kreativitási lehetőséget rejt magában. Létrehozhatunk például interaktív részeket az iskola weboldalán, ahol mondjuk a szülő online számolhat ki bizonyos költségeket, egyes változók fényében.

Használhatjuk fizika, matek órán, akár függvényábrázolással is (lásd példa alul).

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábortanárblogok.hu - Válogatás a világ IKT blogjaiból<<< A weboldalra itt bukkantunk! Járt már ezen az oldalon?

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: