IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

mammutmail.com - Nagyméretű fájlok küldése Akár többgigás nagyméretű fájlok küldése is lehetséges az ingyenes és biztonságos magyar Mammuttal, a kifejezetten a nagyméretű fájlok küldéséhez kifejlesztett netes rendszerrel.

Még regisztrálni sem kell, és így működik...


 

Nagyméretű fájlok küldése egyszerűenMammutmail.com - Állatian nagyméretű fájlok küldése


Látogassunk el a Mammutmail.com webhelyre. Keressük ki gépünkről azokat a fájlokat, amiket el szeretnénk küldeni. Egyszerre maximum 5 fájl tölthető fel, ezek egyenként legfeljebb 1 GB-osak lehetnek. Ha ennél több/nagyobb fájt kell postáznunk, tömörítsük, csomagoljuk előbb össze a pakkot (pl. zip, rar, gzip).

Kinek megy az óriásfájl?


Adjuk meg a címzettek e-mail címét (legfeljebb 5 címzettnek küldhetünk ki értesítőt). A Mammutmail.com használatához nincs szükség regisztrációra, de feladóként az e-mail címünk megadására igen - hogy a címzettek tudják, kitől érkezett a küldemény.   

Óriásfájlok üzenettel


Ha szükséges, max. 500 karakteres üzenetet adhatunk az elküldött fájlok mellé, hogy már az értesítő e-mailből megtudják, mi is az, amit kaptak.

Ha kell titkosítsuk nagyméretű fájljainkat küldés előtt


Jelszó megadásával még biztonságosabbá tehetjük a nagyméretű fájlok hozzáférését. A beállított jelszót a címzettek az értesítő email-ben kapják meg, így csak ők férhetnek hozzá az óriásfájlokhoz. Az illetékteleneket pedig 5 hibás próbálkozás után letiltja a rendszer.

Webre töltve - Küldjük el a nagyméretű fájljaink linkjét


A Küldés gombra kattintva kezdjük el feltölteni a fájlokat. Türelem! Hagyjuk, hogy a rendszer dolgozzon: nem szabad kilépni és bezárni az ablakot, mivel így megszakadna a feltöltés! Rövid üzenet jelzi, ha a művelet befejeződött, majd a címzettekkel együtt mi is értesítést kapunk a sikeres fájlküldésről e-mailben. A fel- és letöltés sebességét, időtartamát a helyi internetkapcsolat sebessége határozza meg.

Őrizzük vagy töröljük a nagyméretű fájlokat - A döntés a miénk!


A Mammutmail.com szervere 7 napig őrzi meg a fájlokat, majd automatikusan törli azokat. Ha a rendszerből való automatikus törlődése előtt törölnénk az elküldött anyagot, az értesítő e-mailben küldött linkre kattintva tehetjük meg (mind feladóként, mind címzettként). Feladóként beállíthatjuk azt is, hogy a címzettek ne tudják törölni a fájlokat, ami hasznos lehet, ha a fájlt több címzettnek is elküldjük.

Ennyi! A  Mammutmail.com egy remek ingyenes rendszer nagyméretű fájlok elküldéséhez. Próbálja ki!
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: