IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Miért olvadnánk bele a szürkeségbe, amikor különleges, színes QR-kódót is készíthetünk... Ráadásul ingyen!

A vonalkódok fejlettebb, kétdimenziós változatai, az úgynevezett QR-kódok is mind megszokottabbá válnak. Könnyen azonosíthatók, gyorsan feldolgozhatók, ráadásul a több mobiltelefon-típus is értelmezi őket. Jó pár QR-kód-generáló szolgáltatás is található a neten, így ha például weboldalunkat szeretnénk népszerűsíteni, elég egy ilyen oldal segítségével elkészíteni a megfelelő QR-kódot, amit utána a legkülönfélébb helyekre (kiadványokba, névjegykártyára stb.) beszúrhatunk.

No de miért olvadnánk bele a szürke átlagba, amikor különleges, színes QR-kódunk is lehet, olyan, amelyre ráadásul még a céglogónkat is rátehetjük. Ha tehát ilyet szeretnénk, keressük fel az Unitag weboldalt, ahol néhány egyszerű lépésben el is készíthetjük színes QR-kódunkat. Először adjuk meg azt a tartalmat (például a weboldalunk URL-jét), amit kódolni szeretnénk. A következő lépésekben a dizájnról (elforgatásról) és a színekről dönthetünk, és akár egy céglogót is feltölthetünk, ami majd az ábra közepébe kerül (és nem fogja zavarni a kódleolvasó programot).

Ha készen vagyunk, png formátumú képfájlként le is tölthetjük magunknak különleges, színes QR-kódunkat.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Legyen különleges színes QR-kódja

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: