Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Négy újdonság a Google pluszban: népszerű témák jelzése, látványos statisztikai eszköz, képszerkesztő.

Az egyik a „What’s Hot”, ami azt jelenti, hogy a felhasználók ajánlatokat kapnak, a program kilistázza a kezdőlapra az éppen legnépszerűbb bejegyzéseket, megosztásokat. 

A következő újdonság a Google+ Ripples (kb. hullámverés), amely egy igen látványos statisztikai eszköz, mellyel egy adott bejegyzés, megosztás sorsát lehet nyomon követni: ki kivel és mikor osztotta meg nyilvánosan, vagyis az információáramlást és a kapcsolati hálót vizsgálhatjuk meg. A Ripples még kísérleti fázisban van, ezért is ajánl a hivatalos blog egy mintaoldalt a megismerésére. 

A most bevezetett lehetőségek közül a Creative Kit a harmadik, mely valójában egy nagyon egyszerű, roppant könnyen kezelhető képszerkesztő, amellyel minimális, alapvető változtatásokat lehet végrehajtani a feltöltött képeken (élesítés, filterek, feliratok, effektusok stb.). 

A negyedik bejelentés az, hogy a Google+ tegnaptól elérhető a Google Apps felhasználói részére is.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu - Újdonságok jelentek meg a Google-ban

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: