Interaktív eszközök - interaktív asztalok

SMART asztal az osztályomban 5. rész – Passzold ide azt a videót! - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésSMART asztal az osztályomban 5. rész – Passzold ide azt a videót!

Munkánkat segítendő a Literacy programban (digitális írástudási program) csináltam néhány képet és videót a SMART asztal Média alkalmazásával.

Ez az az alkalmazás, amit leggyakrabban láthatunk multi-touch asztal bemutatókon...
 
Bár ez az egyik legalapvetőbb és legegyszerűbb többérintős alkalmazás, mégis lenyűgözi az embert, ahogy a képeket szabadon lehet mozgatni, forgatni, átméretezni. A videók is ugyanezt tehetjük -  az elfordítást, nagyítást akkor is elvégezhetem miközben a videó megy, egyáltalán nem zavarja meg.

Itt látható néhány rövid film, melyeket a mai nap folyamán készítettem, miközben a gyerekek használják az alkalmazást.

A képek és videók a viktoriánus korról készültek, elsődleges és másodlagos információforrások. Arra kértem őket, hogy nézzék át a gyűjteményt és készítsenek feljegyzéseket arról, amit a médiákban találtak.

Utolsó feladatként pedig bekategorizáltuk a képeket és videókat aszerint, hogy eredeti vagy másodlagosak voltak a fotók és videók.

  

 
 
 
 
 
Ez a feladat kb. 20 percig tart, és pont olyan nehézségű, amilyet kerestem.A munka során kombináltuk a hagyományos papír-ceruza feljegyzések készítését és a high-tech média-manipulálást, ami nagyon jól sült el.

A gyerekeknek volt elég helyük a munkához, kényelmesen elfértek az asztalnál, és ahogy gondoltam, pont négy embernek a legkényelmesebb.

Bár van sok más olyan alkalmazás, ami sokérinős, mégis a Media alkalmazás érdemelte ki a legnagyobb figyelmemet: kellően egyedi az interakció a filmekkel és a képekkel.

Elmossa a fizikai és a digitális tér közötti határvonalat. A gyerekek egymásnak passzolgatták a videókat.

Ez úgy tudom nem lehetséges más számítógépes környezetben legalábbis én még nem hallottam róla.

Nincs még egy ilyen intuitív kapcsolat más médiáknál, mint itt a sokérintős alkalmazás használata közben. Ez nagyon extrém és erőteljes jellegzetessége a lightbox alkalmazásnak, és nem csak a SMART asztalon, hanem más sokérintős alkalmazásnál is.

A gyerekeknek az eredményesség érzését adja. Megkönnyíti a tanulást, a célok elérését, és nagyon egyszerű a használata, mint a videóból is látszik. A klipeket egymás mellé lehet tenni, összehasonlítani egymással – ezek a tulajdonságok erős tanítási eszközzé teszik!
 
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható SMART Table in my Classroom - Pass Me That Video

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: