Interaktív eszközök - Mobil eszközök

Hordozható interaktív tábla - IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Egy hordozható interaktív tábla használata lehet a kézenfekvő megoldás azoknak akik ugyan kimaradnak a nagy, országos interaktív tábla esőből, de nem akarnak kimaradni az interaktív oktatás alkalmazásának bizonyított előnyeiből.

Az eBeam hordozható interaktív eszköz elfér a zsebben, könnyen kezelhető és több oktató is osztozhat rajta...

eBeam hordozható interaktív tábla - Pehelysúlyú versenyző a nehézfiúk között


eBeam hordozható interaktív tábla - Pehelysúlyú versenyző a nehézfiúk között


Az eBeam Edge Projection eszközzel hordozható interaktív tábla lehet a jó öreg fehértábla, egy fehér faldarab az osztályteremben, de segítségével bármilyen más, sima felület is percek alatt interaktívvá varázsolható! Izgalmas megoldás lehet az interaktívvá tett tanári asztal lapja, egy elölről/hátulról megvetített üveglap, vagy egy LCD / TV monitor interaktívvá tétele!

A zsebben elférő, 76 grammos, pehelysúlyú eBeam Edge eszköz nem csak árában, de tudásában is komoly kihívója lehet a fix rögzítésű, komplett, nehézsúlyú interaktív tábla megoldásoknak.

Hordozható interaktív tábla - Mi kell hozzá és hogy működik?Hordozható interaktív tábla - Mi kell hozzá és hogy működik?


Az eBeam Edge Projection modell egy hordozható interaktív eszközből (vevőegység), egy interaktív tollból és a táblaszoftverből áll. Szükségünk van még egy számítógépre és egy projektorra is.

A vevőegységet a felületen stabil mágnesekkel rögzítjük. Ha nem fémes a felület, akkor sincs baj, mert a szet tartalmaz 4 db öntapadós-mágneses tartólapot, amit falra, vászonra, egyéb nem mágneses felületre is elhelyezhetünk, és onnan bármikor le is vehetjük! A négy öntapadós tappanccsal akár 4 termet is előkészíthetünk, így valóban kihasználható az eszköz mobilitása.

Az Edge vevőegységét nem kell a tábla sarkába tennünk, az bárhol elhelyezhető a táblán. A kis egységgel óriási méretű interaktív felülethez jutunk: a maximális interaktív munkafelület mérete 275x152cm lehet!

Az egyperces installálást, a vevőegység és a projektor PC-hez csatlakoztatása (USB vagy Bluetooth opció modelltől függően), majd egy egy gombnyomásra előhívható 9 pontos kalibráció követ... és már használatra kész az interaktív táblánk.

ScrapBook - A multimédiás óravázlat szerkesztő táblaszoftverScrapBook - A multimédiás óravázlat szerkesztő táblaszoftver


Az oktatási modell alapszoftverei: eBeam Education Suite (eBeam Home, Tool Palette, Scrapbook előadás, óravázlat szerkesztő) ANGOL, A+ Interaktív Szotver (MAGYAR). Az A+ Interaktív Szoftver 2 egy többnyelvű komplett interaktív szoftver, amellyel interaktív tartalmakat készíthetün akár a tanórára, akár egy szimpla prezentációhoz!

Haladóknak jó hír, hogy a szoftver AVer dokumentumkamera integrációval és AVer Pen integrációval is rendelkezik! A magyar táblaszoftver alapfunkciói közül egy csokorra való: kijelölés, szabadkéz, radír, szöveg, kiemelő, vonal, alakzatok, kitöltöszín, tartalom törlése, rögzítés, felvevő, reflektorfény, képernyő-árnyékoló,  számológép, billentyűzet, szögmérő, vonalzó, interaktív háromszög, OCR, szövegfelolvasó...

Digitális tartalmainkba Flash alkalmazások integrálhatók, és anyagainkba beemelhetünk Power Point diákat, Word és Excel fájlokat is... A Scrapbookban elkészült interaktív, digitális anyagunkat többféle módon is exportálhatjuk további használatra (PDF, jpeg, HTML...).

Az órai előadás felvehető és visszajátszható, sőt az interneten "élőben" követhető! Nincs másra szükség, csak egy internetkapcsolatra, hogy valaki csatlakozzon az órai munkához!

Interaktív tábla projektor nélkül?!Interaktív tábla projektor nélkül?!

Az eBeam Edge hordozható interaktív eszközcsalád további érdekessége, hogy az eBeam Edge Complete összeállítás projektorral vagy vetítő nélkül is használható! A csomag 4 db speciális tokozású filctollat tartalmaz, amelyek - amellett, hogy valóban írnak a felületre - aktív tollak is, azaz kommunikálnak a vevőegységgel, amely minden tollal írt mozdulatot hűen feljegyez, rögzít, ami a számítógépen megjeleníthető és elmenthető.

Az így rögzített, felvett előadás, óra anyaga később is szerkeszthető, megőrizhető óravázlatként; kiadható, elküldhető házi feladatként.

Hordozható interaktív tábla - Miért szereti, aki ismeri?Hordozható interaktív tábla - Miért szereti, aki ismeri?

Egyszerűsége és könnyebb elérhetősége ellenére sokan még csak nem is hallottak a mobil, vagy hordozható interaktív tábla alkalmazásának lehetőségéről. Pedig aki már használt ilyen eszközt állítja, hogy a zsebben elférő kis eszközzel ugyanúgy fel lehet dobni az órákat, és ugyanúgy fel lehet csigázni a tanulók érdeklődését, mint a fixen szerelt táblákkal... és ráadásul mindezt közel félpénzen!

Érdemes szemügyre venni!

Mekka Interaktív Kft. - vizuáltechinkai és interaktív oktatástechnikai eszközök és szolgáltatások További információ az eBeam hordozható interaktív tábla megoldásokról itt >>> mekka-digital.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: