Közösség - Intézmények

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Interaktív táblák, PC-k és szavazórendszer került a Bács-Kiskun megyei Hajós és Miske általános iskolába. Az Európai Unió által társfinanszírozott projekttel interaktív táblákhoz, számítógépekhez és szavazócsomagokhoz jutott a két oktatási intézmény.

„Még 2007-ben nyújtott be Hajós-Miske-Drágszél társult általános iskolája egy informatikai fejlesztésre pályázatot, amellyel számítógépeket és interaktív táblákat szerezhettek az egyes tagintézmények” – mondta Illés Attila miskei polgármester. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programra beadott pályázattal nyertek az önkormányzatok, így megkezdhették az összesen 22 millió forintos projekt megvalósítását. Ebből Hajós iskolájára 15 millió, Miskéére pedig 7 millió forint jutott. A pénzből interaktív táblákat, számítógépeket és egy modern szavazórendszert vásároltak.

Illés Attila úgy véli, az önkormányzatnak kötelessége a felnövekvő generáció számára megteremteni a lehetőséget, hogy olyan eszközökkel tanuljanak, és olyan információkkal bővüljön tudásuk, amelyeket a jövőben hasznosítani tudnak. „Mi mindent megteszünk azért, hogy ez a fejlesztés szép eredményeket produkáljon iskolánkban, és úgy gondolom, hogy ez a projekt fordulópontot jelent községünk életében. Egyúttal bizonyítani tudjuk általa, hogy a kistelepülések is érdemesek arra, hogy megtartsák iskoláikat” – mondta a polgármester.

A miskei Tóth Menyhért Tagiskolában azonban az informatikai eszközök beszerzésével nem áll meg a fejlesztés. Jelenleg egy hatvan, míg az óvodában húsz férőhelyes kerékpártároló kiépítésén dolgoznak, valamint megújulnak a tornatermi vizesblokkok is. Erre mintegy 10 millió forintot költenek, a kivitelezés pedig várhatóan november elejére fejeződik be.

 

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> Oktatási fejlesztések a kalocsai kistérségben

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: