IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Ingyenes Windows optimalizáló - Nagytakaritás a JetClean programmal -IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A JetClean egy ingyenes Windows optimalizáló, amely tartalmaz néhány extra eszközt is, hogy kicsit helyrepofozzuk a rendszerünket: letilthatjuk a feleslegesen elinduló startup programokat, töredezettség-mentesíthetjük a Registryt, optimalizálhatjuk az internet beállításokat és kapunk egy átlátható, különböző szempontok alapján szűrhető listát a telepített programokról...

Nem is olyan régen írtunk a JetBoost alkalmazásról, amely a Windows optimalizálását hivatott megoldani. E program "testvére" a JetClean, amely a JetBoosthoz hasonlóan egyelőre még csak béta verzióban létezik, de már szabadon letölthető a készítők oldaláról.

A JetClean követi a hagyományokat, amelyeket a hasonló programoktól már megszoktunk: kitakarítja a felesleges Registry bejegyzéseket, a programok által hátrahagyott átmeneti fájlokat,  a Windows felhalmozott "szemetét", illetve ami kicsit ritkább a takarító szoftvereknél: átnézi a RAM-ot és kiszórja belőle a felesleget, hogy memóriát szabadítson fel.

Emellett tartalmaz néhány extra eszközt is, hogy kicsit helyrepofozzuk a rendszerünket: letilthatjuk a feleslegesen elinduló startup programokat, töredezettség-mentesíthetjük a Registryt, optimalizálhatjuk az internet beállításokat és kapunk egy átlátható, különböző szempontok alapján szűrhető listát a telepített programokról, amelyeket természetesen egy kattintással eltávolíthatunk (a saját uninstall alkalmazásukkal). A programból készíthetünk portable, azaz hordozható változatot is, ha arra lenne szükségünk.

A JetClean ígéretes Windows-takarító, nálunk megbízhatóan működött és egészen hatékonynak is tűnt. Ettől függetlenül azért érdemes figyelembe venni, hogy még csak béta verzióról van szó, így egyelőre csak azok töltsék le, akiknek a gépén nincsenek pótolhatatlan adatok, vagy van azokról biztonsági mentés külső adathordozón! Infromációink szerint egyébként az elkövetkező napokban, hetekben várható majd az újabb béta (beta 2) verzió a programból!

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor



... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Takarítsuk ki a megfáradt Windowst egy kattintással és új életre kel a rendszer

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: