Vizuális kiegészítők - Dokumentumkamerák

USB dokumentum kamera Az óra feldobásának egyszerű titka a hattyúnyakú AverVision U10-el A hattyúnyakú, hordozható USB dokumentum kamera egy igen alkalmas eszköz arra, hogy felcsigázzuk a tanulók érdeklődését olyan dolgok iránt, amit amúgy csak ritkán láthatnak testközelből.

Az AverVision U10 kompakt dokumentum kamera még arra is alkalmas, hogy közös órákat tartsunk távoli osztályokkal a Skype-on keresztül...

Az óra feldobása pénzfeldobással, avagy mit kereshet a dokumentum kamera a matematika órán!?

A matematika órákon is sok olyan téma adódik, amit kiválóan segíthet egy dokumentum kamera kivetített képe. Gondoljunk csak a térbeli objektumok oktatására, vagy a valószínűség számítás bemutatására a klasszikus pénzfeldobásos játékkal. Ha mindezt egy dokumentum kamera segítségével mutatjuk be, garantáltan mindenki fogja látni és biztos, hogy oda is fog figyelni a tanárra!

AverVision U10 USB hordozható dokumentum kamera - kecses mint egy hattyú és ellenálló mint egy bivaly

AverVision U10 USB hordozható dokumentum kamera - kecses mint egy hattyú, óvatos akár a sündisznó

AverVision U10 USB hordozható dokumentum kamera

Az Aver dokumentum kamerájában azonnal szembetűnik a kecses és roppant praktikus dizájn. A mindössze másfél kilós kamera teste úgy lett kialakítva, hogy abba a dokumentum kamera nyaka körbetekerhető legyen, így a hattyúnyak teljesen belesimul a talpazatba, amely helyt ad egy mini USB csatlakozónak a PC-hez, 2 USB 2.0 portnak az interaktív táblához, az AVER interaktív tollhoz vagy egy USB egérhez.

Praktikus az is, hogy a kamera biztonságosan hordozható a nagyméretű fogantyúnak köszönhetően, ami szintén a talapzat integráns részeként lett kialakítva. Ez fontos lehet, ha arra gondolunk, hogy egy ilyen mobil dokumentum kamerát osztályról-osztályra kell majd hurcolászni.

Az egész kamera magassága mindössze 3,5 cm így keskenyebb, mint az átlagos laptopok többsége.

AverVision U10
Amikor a mini USB porton keresztül összekapcsoljuk a dokumentum kamerát és a laptopunkat, még külön áramforrás sem kell, mert a tápot a dokumentum kamera a laptopból veszi (persze azért van külön tápegység is, ha kell).

A fejben tartott lényeg - kamera, LEDek és mikrofon

A dokumentum fejébe van építve az 1 megapixeles CMOS szenzoros kamera, ami 8X digitális ZOOMra képes. Ide került az a 6 db LED fényforrás is, amit az objektumok megvilágítás használunk.

A dokumentum kamera a szintén a fejbe épített mikrofonnak köszönhetően konferencia, vagy skype-os (video)beszélgetésekhez is használhatjuk!

Boncolás élőben - tolongás nélkül

A 30 kocka/mp sebességű videofelvételi és lejátszási képesség miatt - mindezt HD 720px felbontás mellett - az AverVision U10 dokumentum kamerát videó kameraként is kiválóan használhatjuk, például biológia órán egy preparátum készítésének bemutatására, vagy apró bogárkák "egyenes adásban" való bemutatására. Mindezt úgy, hogy a diákoknak nem kell az asztal körül tolonganiuk, mert az egészet a helyükről figyelhetik.

A+ interaktív szoftver

A dokumentum kamera az A+ interaktív szoftverrel érkezik, amely a "szokásos" alapfunkciókon túl, a dokumentum kamerával is kommunikál. A kamera ikonra kattintás után közvetlenül a PC-ről végezhetünk számos képműveletet, és olyan extra  képmanipulációs lehetőségeink is vannak, mint forgatás, kép befagyasztás, pillanatkép felvétel, videófilm felvétel.

Kompatibilitás különböző interaktív táblákkal

A dokumentum kamerát közvetlenül interaktív táblához csatlakoztatva is használhatjuk. Ilyenkor nem az A+ interaktív szoftvert kell használni, hanem az interaktív tábla szoftverét, amibe - előzőleg - beépítettük az AVerVision Flash Plug-in beépülöt.

Az ingyenesen letölthető AVerVision Flash Plug-in segítségével az AverVision U10 dokumentum kamerát gond nélkül használhatjuk a legismertebb interaktív tábla szoftverekkel: SMART Notebook, eBeam Scrapbook, eInstruction, Mimio, Promethean ActivInspire.

Dokumentum kamera - új dimenziót hoz az oktatásba

Egy dokumentum kamerát számtalan módon használhatunk az órai munkához. Már a kisebb, de sokat tudó mini dokumentum kamerák, mint az AverVision UL modellje is, olyan módszertani újítási lehetőséget ad a pedagógus kezébe, amivel eredményesebben vehetik fel a harcot a diákok lanyhuló figyelmének elnyerésére.

Mekka Interaktív Kft. - vizuáltechinkai és interaktív oktatástechnikai eszközök és szolgáltatásokTovábbi információ a dokumentum kameráról itt >>> mekka-digital.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: