Hírek - IKT hírek röviden

Holografikus vetítés - Itt az első valódi 3D-s Holografikus vetítő - IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A holografikus vetítés képernyő, háttér és speciális közeg nélkül is képes valós, térbeli formákat kirajzolni a 3D térbe.

A Sci-fi filmekben ugyan már meg is untuk a holografikus megjelenítőket, azonban a valódi életben még egy, ténylegesen működő modellt sem sikerült alkotni, egészen mostanáig

A japán Burton cég ugyanis az AIST és a Keio Egyetem munkásságát felhasználva sikerült olyan kijelző technológiát megalkotnia, amelyhez foghatót eddig csak tudományos fantasztikumban láthattunk.

Az új kijelző másodpercenként 50 000 képpont kirajzolására képes, nagyjából 10-15 képkocka / másodperc sebesség mellett, amelyet a csapat most próbál a moziknál és tévéknél is használatos 24-30 fps sebességre feltornászni.


A készülék működési módja egyszerű: a levegőben lévő nitrogén és oxigénmolekulákat egy kellő helyre (képpontba) fókuszált lézerrel plazmává alakítja, és fényes pontot generál. A kutatók szerint erősebb lézerrel akár szabadtéri kép is alkotható, illetve három (vörös, kék, zöld) lézer egyidejű használatával monokróm helyett színes képek is előállíthatóak. Jelenleg a felbontás és képfrissítési sebesség növelése mellett azon is dolgoznak, hogy a szerkezet kevesebb helyet foglaljon.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu - Megérkezett az első valódi 3D-s Holo-vetítő – videó

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: