Interaktív eszközök - interaktív asztalok

SMART asztal az osztályomban 6. rész - Összeadás ujjakkal - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésSMART asztal az osztályomban 6.rész - Összeadás ujjakkal

Ezen a videón bemutatom, hogyan lehet összeadni az ujjunkkal...

A gyerekek az ujjaikat a képernyőhöz érintik, az asztal számolja az érintéseket – így kell megoldani a középen látható feladatot.
 

Ötödikeseimet elnézve meglepett mennyire leköti őket ez az egyszerű játékos feladat, végtére is alap összeadásról és kivonásról van szó.

Ugyanakkor az "érintés számoló" feladat nagyfokú együttműködést igényel, mivel, ha egyvalaki nem teszi oda az ujjait, vagy nem figyel a többiekre, nem lesz jó a végeredmény. Már 2-3 gyerek együttes munkáját is öröm volt figyelni.

Hasonló elven működő számolós játékkal már volt dolgom, de ott bármilyen tárgyat az asztalra lehetett helyezni, ami "1"-nek számított. A SMART képernyőjét viszont határozottan meg kell nyomni, az számít egynek.. A képernyőn mindig látható, hogy éppen hány ujj érinti. Minél nagyobb számot kell végeredményként kihozni, annál több felhasználónak kell az asztal körül lenni, hiszen akkor több ujjra van szükség.

Nagyon elégedett voltam ezzel az alkalmazással, mert bár egyszerűnek tűnik, mégis komoly  csapatmunkát igényel. Érdekes megfigyelni, ahogy a gyerekek rájönnek, hogy egymásra kell támaszkodniuk, egyre jobban kommunikálnak egymással, és minden siker után egyre nagyobb kedvük van a feladatokhoz.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható SMART Table in my Classroom - Addition with Fingers

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: