Szoftverek - Táblaszoftverek

Magic-Wand Táblaszoftver – Hogyan használhatom? 2. rész – A táblamenü és az írás - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésMagic-Wand Táblaszoftver – Hogyan használhatom? 2. rész – A táblamenü és az írás

Milyen ikonokat rejt a táblamenü és hogyan tudunk írni a Magic-Wand Táblaszoftverrel. Folytatjuk a bemutató sorozatunkat Szabó Antal Imrével.

IOT.hu: Miről hallhatunk a mai részben?

Szabó Antal Imre ügyvezető (SZAI): Megnézzük érintőlegesen, hogy a táblanézetben aktív Táblamenü milyen ikonokat rejt (mindegyik ikonról lesz bővebb videó később), illetve megmutatom, hogyan írhatunk a táblára.

IOT.hu: Mire szolgál a Táblamenü?

SZAI: Mivel ez a funkció csak tábla nézetben aktív, értelemszerűen a táblánkkal kapcsolatos eszközöket, kiegészítőket érhetjük el vele. Beállíthatjuk az órához kapcsolódó információkat, amit meg is jelentethetünk a táblán: óra száma, címe, ki tartja az órát, és melyik osztálynak. Ehhez kapcsolódóan beállíthatjuk a tábla típusát (sima, négyzetrácsos, alsós és felsős vonalas, kotta, malom és sakk), a vonalak színét, vastagságát, egymástól való távolságát. Ha valaki nagyobb méretű táblát kíván használni, széltében és hosszában is megnövelheti a felületet.

 
IOT.hu: Milyen ikonokat talál még a felhasználó a Táblamenüben?

SZAI: Főként írást és rajzolást kiegészítő funkciókat. Toll, kihúzó, radír, utolsó törlése, teljes törlés. Természetesen itt tudunk módosítani a toll és a kitöltés színén, a vonal vastagságán és típusán. Itt kapott még helyet az objektumok, képek, zenék, filmek beszúrására használható ikon, illetve a szerkesztő és réteg lezáró gomb.

IOT.hu: Akkor az írás csak egy gombnyomás…

SZAI: Igen, sőt, még annyi se. A program indítása után ugyanis egyből él a toll gomb, így ahogy átváltunk tábla nézetre, már írhatunk is. Alapértelmezetté tehetjük, hogy milyen tollszínt, vonalvastagságot szeretünk használni, hogy később már ezzel se legyen gondunk. 
IOT.hu: Nehéz írni?

SZAI: Nem, persze azért meg kell szokni. A Magic-Wand Tollat majd egy évig fejlesztettük, mire elértünk a mostani szintre. Külsőre a toll olyan, mint egy filc, és úgy is kell használni. Sokszor probléma, hogy a tanárok úgy fogják, mintha kréta lenne, ezért nem kapnak szép írásképet. Pedig nincs ördöngösség, nem kell külön gombot nyomni, nincs kötelező tartási irány. Csak megfogjuk a tövénél, hozzáérintjük a táblához és írunk. Amikor érintkezik a két felület, megjelenik az írás.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható magic-wand.org

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: