Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A 25G online tárhelyet ingyen biztosító Skydrive még könnyebben használható, átláthatóbb lesz. A Hotmail esetén a fő újdonság a levelek logikusabb, könnyebb rendezhetősége...

A Microsoft Hotmail levelezőszolgáltatása folyamatosan fejlődik: a tárhely gyakorlatilag korlátlanná vált, a csatolható fájlok mérete pedig levelenként 100 MB-ra nő, új mobil alkalmazások jelennek meg az okostelefonokra, és a spam-szűrés is hatékonyabbá válik.

A Hotmail további újdonsága az automatikus kategorizálás, amely a ’hírlevél’, ’közösségi frissítések’, ’Office dokumentumok’ és ’egyéb’ kategóriákba sorolja be a leveleket. Ennek a funkciónak a segítségével pár kattintással a Hotmail rendszerén belül is le lehet iratkozni bármelyik hírlevélről. Lehetőség van úgynevezett ’alias’ létrehozására is; ha ideiglenesen van szükség egy új címre, akkor ez a meglévő felhasználónév alatt létrehozható, ilyenkor oldalt egy külön mappa jön létre, így kijelentkezés nélkül is hozzá lehet férni. Ez a funkció hasznos lehet olyan esetekben, amikor a felhasználók nem szeretnék kiadni az elsődlegesen használt e-mail címüket.

A Hotmailhez hasonlóan megújul a Skydrive is. A fejlesztők szerint a korábbihoz képest sokkal átláthatóbb lesz a rendszer kezelőfelülete, aminek már éppen itt is volt az ideje, hiszen hiába kínál ingyen 25 gigát, nem túl felhasználóbarát, így nem is annyira népszerű az online tárhelyek közt, mint amennyire a mérete miatt lehetne. A Skydrive okostelefonos alkalmazása Windows Phone platformon jelenleg is elérhető, de hamarosan már az iPhone-okon, és az Android operációs rendszerrel érkező mobilokra is letölthető lesz.


A Hotmail és a Skydrive új verziói és funkciói várhatóan a jövő év elején, folyamatosan jelennek meg a felhasználók fiókjaiban.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu - Átláthatóbb szolgáltatásokkal újít a Microsoft

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: