Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Az „Informatika a látássérültekért" Alapítvány honosította a JAWS for Windows 11.0 képernyőolvasó és a MAGic 11.0 képernyőnagyító program 64 bites változatát is. 

A vak és gyengénlátó emberek a legkorszerűbb programokat tudják használni a munka és tanulás során, További funkciókkal és hibajavításokkal bővültek a 32 bites verziók is...

A JAWS for Windows képernyőolvasó program a vak emberek számára a számítógépen történő munkavégzés nélkülözhetetlen kelléke. Kiválóan együttműködik a Windows-zal, hallhatóvá teszi a számítógép képernyőjén látható információkat. A MAGic képernyőnagyító program pedig akár 36-szoros mértékben is képes felnagyítani a számítógép monitorán látható tartalmat. Lehetővé teszi a gyengénlátó emberek számára, hogy úgy használják a számítógépet, mint a jól látók, sőt kiválóan működik a JAWS képernyőolvasó program mellett is.

A MAGic program új változatának legfontosabb újdonsága a kétmonitoros rendszerek használatának lehetősége. A kétmonitoros alkalmazás áttekinthetőbbé teszi a számítógép használatát úgy, hogy az egyik képernyőn a normál méretű kép, a másikon a nagyított kép látható. A szoftver kiegészítőjeként megvásárolható speciális MAGic billentyűzettel egyszerűen használható a program összes funkciója.

A Windows 7-tel együttműködő, a legújabb programokat hozzáférhetővé tevő JAWS és MAGic szoftver igazi segítőtársa a vak és gyengénlátó embereknek munka és tanulás közben.

Az  „Informatika a látássérültekért" Alapítvány látássérült és látó munkatársainak közös célja, hogy az informatika eszközeivel segítségék a vak és gyengénlátó emberek életét. Működése tíz évében már több mint ezer látássérült ember számára tette láthatóvá a világot számítógépek, valamint képernyőolvasó és képernyőnagyító szoftverek adományozásával.

Az „Informatika a látássérültekért" Alapítvány az Erste Alapítvány Társadalmi Integrációs Díj 2011 egyik magyarországi nyertese.

Az alapítványról bővebben itt olvashat: http://www.infoalap.hu/

További információ kérhető:

Szuhaj Mihály ügyvezető,

e-mail cím: szuhaj.mihaly@infoalap.hu, telefon: +36-1-273-3183, mobil:  +36-20-425-5233

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: