Interaktív eszközök - Kinect

http://www.iot.hu/images/stories/IOT/Logos/iot.hu_25.jpg Egy Kinect-vezérelte szállodai szoba a legújabb Microsoft "Kinect játék", ugyanis a Novotel szállodalánc a Microsofttal közösen megnyitotta a „Jövő szobáját” az egyik párizsi szállodájukban.

A modern technológiát és a forradalmian új vendégélményt kombináló 3120-as lakosztályának lelke a Microsoft videojáték-konzoljának mozgásérzékelője.

Tavaly szeptemberben Denis Hennequin a Novotel szállodákat is üzemeltető Accor vezérigazgatója bejelentette: vállalata forradalmasítani kívánja a vendégélményt. Ennek megfelelően a Novotel szállodalánc most olyan új típusú szobát hozott létre, amely a legmodernebb technológiákat és szórakoztató-elektronikai szolgáltatásokat kínálja a jövő vendégeinek.

A szoba tervezésénél központi szerepet kapott a Microsoft, az XBox 360 videojáték-konzolnak, illetve annak mozgásérzékelős kiegészítőjének, a Kinectnek az integrációjával. A Kinect segítségével a vendégek mozdulataikkal, illetve hangjukkal vezérelhetik a különböző játékokat és szórakoztató szolgáltatásokat.

Bár a 3120-as lakosztály által nyújtott innovatív szolgáltatás elsőre meglepő lehet, a vendégek számára rendkívül intuitív és ergonomikus élményt nyújt. A tervezők a családokra is gondoltak, a szobában ugyanis a legnagyobbaktól a legkisebbekig mindenki könnyedén és egyszerűen játszhat, szörfözhet az interneten, vagy elmerülhet a szórakoztató szolgáltatásokban.

A Kinect kezelését másodpercek alatt el lehet sajátítani, az XBox 360 játékkonzol kezelése pedig innentől senkinek sem okozhat nehézséget. A vendégek a forradalmian új, szintén a mozgásérzékelő technológián alapuló Sensorit tükröt is kipróbálhatják, amelyen szinte varázsütésre jelennek meg az információk (hírek, időjárás), illetve akár az egészséges életmódot elősegítő fitneszprogram is. A családi szórakozás kulcsa pedig a Microsoft Surface nevű multimédiás, érintőképernyővel felszerelt asztala, amely számos lehetőséget rejt akár több játékos számára is. A felnőttek akár egyetlen kézmozdulattal multimédia-tartalmak széles skáláját – hírek, zene, stb. – érhetik el.

A négy vendég (két felnőtt, két gyerek) befogadására alkalmas lakosztályban egy éjszaka ára 199 euró...
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Nem film valóság Kinecttel vezérelhető a szállodai szoba

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: