Interaktív eszközök - Mobil eszközök

Mobil, multimédiás interaktív tábla - eBeam Engage: Minden az egyben megoldás Azt, hogy a tanulók figyelmét multimédiás órákkal meg lehet fogni, már régen ismert. Azt, hogy az interaktív táblák multimédiássá tehetők, szintén tudjuk...

De olyat, hogy egy hordozható interaktív eszköz mindentudó, multimédiás eszköz is egyben, olyat most látunk először. Ez az eBeam Engage!


Mitől lesz biztosan ellenállhatatlan egy tanóra?


Látvány, hang és interaktivitás - ez a multimédiás oktatás 3 alapfűszere
. "A 'néma' interaktív tábla az oktatásba ugyan látványt, mozgalmasságot (interaktivitást) hoz a hagyományos fekete (zöld) táblákhoz képest, azonban megfelelő teljesítményű és minőségű hangélmény nélkül olyan csak, mint egy szárnyaszegett főnixmadár." - írtuk egy régebbi cikkünkben az interaktív  táblák hangosítása kapcsán.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán és manapság már kevés olyan digitális táblával felszerelt osztálytermet találunk, ahol ne lenne valamiféle hangosítás is. A fixen szerelt, hangszórókkal kiegészített interaktív tábla ma már standardnak számít.

Miért kerülik el mégis? - A drótdzsungel törvénye

Egy ilyen multimédiás interaktív tábla összeállítása azonban időbe és fáradságba kerül: ha alkalmilag, órák előtt kell ezt magunknak összeszerelnünk, akkor nem is kevésbe, ha kész rendszerünk van, akkor csak az installáláskor kell ezt egyszer megcsinálni, kiépíteni.

Mobil és mindentudó - Ez az eBeam Engage!Mobil is és mindentudó a multimédiás eBeam Engage

A Luidia most olyan megoldással rukkolt elő, ami a mobil interaktív eszközzel létrehozott interaktív táblák előnyeihez még a "mindent az egyben" kényelmét is hozzárakja: az interaktív eszköz nádszál-karcsú konzoljában minden helyet kapott, ami egy interaktív és multimédiás tanóra, vagy bármilyen bemutató megtartásához szükséges lehet.

Az eBeam Engage mobil interaktív táblát úgy használhatjuk, hogy óra közben nem kell drótokba gabalyodnunk, csatlakozókkal bajlódnunk és állandóan a számítógépünk és a tábla között ingáznunk...

Az Engage egy remek példája a "mindent az egyben" praktikus elgondolásnak!

Engage - Hogyan lehet egy eszközről száz bőrt lehúzni?

Az interaktív konzol a maga 6 centis szélességével, kecses hosszával (80 cm) és a kilónál is kisebb pehelysúlyával  rendkívül könnyű mobilizációt tesz lehetővé: gyakorlatilag bármilyen sima felületet interaktívvá tehetünk vele, ahová az eszközt alkalmilag rögzítjük: így a meglévő fehértáblát, egy sima, világos falfelületet, vagy akár - lefektetve - a tanári asztalt is!

Egy ilyen eszköz több osztályban is dolgozhat, így csak szervezés kérdése hány bőrt húzunk le egyetlen interaktív eszközről. 

Persze, a mobil eszközök már csak ilyenek, de az újdonság abban van, hogy az eBeam Engage karcsú teste még több mint 10 multimédiás és navigációs egységet/funkciót foglal magába!

Hang a lelke mindennek

Az interaktív eszköz felső részében kapott helyet a beépített 18 wattos erősítő hangszórója, amely tökéletesen elegendő hangerőt ad egy átlagos osztályteremben. Mindjárt alatta találjuk a hangerő szabályzó gombokat.

Hogyan kerüljük el a kínos perceket? - Kezdjük a saját kályhánknál!

Számtalanszor látjuk amikor az interaktív táblát használó tanár - a táblaszoftverből kilépve - számítógépének tálcáján "kutatva", keres valamit... egy dokumentumot, egy linket, egy képet...

Ezeket az időpazarló és a szemlélő számára is néha kínos perceket felejthetjük el a konzolba épített HOME nyomógombnak köszönhetően! A gomb megnyomásával egy testre szabható kezdőoldal jelenik meg, amiről azonnal elővehetjük a keresett anyagot anélkül, hogy mindenki szeme láttára turkálni kezdenénk fájljaink között.

A kezdőlapra tetszésünk szerint összegyűjthetjük még az óra/előadás előtt a szükséges dokumentumokra, külső oldalakra mutató hivatkozásokat, és ezeket egyetlen mozdulattal az előadásunkba integrálhatunk.

eBeam-et tolláról...

Az eBeam interaktív eszközök az ultrahang-infraLED technológiával működnek, így használatukhoz aktív tollra van szükség. Az Engage tolla multifunkciós (azaz az egérfunkciókat is tudja) és a konzolban meg van a maga fészke, ahol biztonsággal és kényelmesen tárolhatjuk az interaktív tábla tollat.

Scrapbook - eBeam interaktív tábla szoftverMilyen nyelven beszél a Scrapbook? - Interaktív tábla szoftver magyarul is

Az Engage az Education Suite (eBeam Home, Tool Palette, Scrapbook) nevű interaktív tábla szoftverével, és az A+ Interaktív szoftverrel van ellátva, melyek "magyarul is tudnak", azaz az összes szoftver funkció magyarul is elérhető. A semmivel össze nem téveszthető, kerek eszköztárat használó tábla szoftvert egy másik cikkben fogjuk bemutatni.

eBeam Engage - vezeték nélküli billentyűzet

Billentyűzet drót nélkül - Mintha mobilon pötyögnénk

A diákok biztosan odáig lesznek azért, mert a mobil interaktív táblát akár a helyükről is tudják irányítani az Engage különleges, vezeték nélküli miniatűr billentyűzetével, amelyen az írás majdnem olyan, mintha mobilon pötyögnénk sms-t!

A hordozható billentyűzetet azért találták ki, hogy a tanárnak se keljen állandóan a laptopjához rohangálnia, ha be akar valamit írni mondjuk a keresőbe, vagy a tábla szoftver egy adott pontjára. A mini klaviatúra felét egy touchpad foglalja el, amivel szintén távolról tudjuk az interaktív táblát vezérelni!

Mitől lesz még "gördülékenyebb" az óra?

Szintén páratlan újítás a konzol aljába épített görgető gomb, amivel kényelmesen görgethetjük a digitális táblán megjelenített tartalmakat. Apróság? Lehet. De nagyon praktikus!

Tanórák playbackről

Szintén egy gombnyomásnyi távolságra van az Engage-vel a táblán végzett bárminemű műveletek rögzítése és későbbi visszajátszásának lehetősége!  A "felvétel" gomb alatt van egy beépített mikrofon is, így nem csak a képeket, de a hozzáfűzött magyarázatokat is felvehetjük, így teljes értékű dokumentáció készíthető egy-egy tanóráról, vagy annak részeiről, amit számos módon hasznosíthatunk: elküldhetjük a diákoknak ismétlés gyanánt, vagy hiányzóknak, hogy ne maradjanak le semmiről..., hogy csak egy-két példát említsünk.

Itt ki, ott be - Portok kellő mennyiségben

Végül, a mobilitásbetetőzéseként még a konzol oldalán több ki- és bemeneti csatlakozó pont található, többek között 2 USB port, ahová pendrájvunkkal csatlakozva akár azonnal elkezdhetjük az órát a zsebünkben hozott tartalommal...

Multimédiás mobil interaktív tábla - Nézze meg videón is

Az alábbi, pár perces - magyar hangú - animációs videó szórakoztatóan foglalja össze az eBeam Engage multimédiás mobil interaktív eszköz praktikus oldalait...

Mekka Interaktív Kft. - vizuáltechinkai és interaktív oktatástechnikai eszközök és szolgáltatások További információ az eBeam Engage multimédiás mobil interaktív tábláról itt >>> mekka-digital.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: