IKT műhely - IKT az osztályomban

Magyar természetfilmek online és ingyen Irány a Filmdzsungel A Filmdzsungel Online Természetfilmes Videótárban több ezer felvétel található hazai és külföldi növényekről, állatokról, természeti jelenségekről és tájakról. 

A Filmdzsungel Videótár egy videó-megosztó felület, amellyel egyszerűbbé és izgalmasabbá tehető a szemléltetés a tanórákon, és megkönnyíti a természetrajzi ismeretek átadását. Használata ingyenes, és nagyon egyszerű. 

KLIKKELJEN
Írja be bármelyik böngészőbe a www.filmdzsungel.hu címet.

NÉZZEN KÖRÜL
Ha nincs konkrét elképzelése, akkor böngésszen szabadon a Filmdzsungel szerkesztői által összeállított kisfilmek és természettudományos hírek között.

KERESSEN
Ha konkrét témához keres szemléltető anyagot, írja be az adott állat, növény, táj, vagy természeti jelenség nevét az oldal kereső-ablakába és válogasson a felkínált képsorok között. Jelenleg felvételeink többsége a Videa tárhelyén található, ezért ha a honlapon nem találja a keresett felvételeket, a kulcsszavakat írja be Videán található Filmdzsungel csatornája. Ehhez KLIKKELJEN IDE.

GYŰJTSE EGY CSOKORBA A KÉPSOROKAT
Ha megtalálta a szükséges felvételeket, azokat egy gyors regisztráció után tetszése szerint sorba rendezheti, az így összeállított felvételek listáját bármikor újra előhívhatja, vagy ingyenesen letöltheti számítógépére.

MUTASSA BE
Ha a tanteremben van Internet kapcsolattal rendelkező számítógép, az előzetesen összeválogatott filmlista bemutatásához egyszerűen csak be kell lépnie a Filmdzsungelbe saját felhasználónevével és jelszavával. Ha a tanórán nincs internet elérési lehetőség, akkor előzetesen töltse le a felvételeket a számítógépére, és tárolja el a fontosnak ítélt felvételeket a merevlemezen. A  kiválogatott felvételeket használja fel tanórán, szakkörön, előadásokon, vagy bármilyen oktatási területen.

FILMDZSUNGEL – mert bárkiből lehet természetfilmes!

A Filmdzsungel további lehetőségeket kínál azoknak, akiket a természet bemutatása, a természetfilmek világa mélyebben érdekel, és szívesen próbára tennék magukat akár alkotóként is.

Biztosak vagyunk benne, hogy a tanulók nem veszik rossz néven, ha házi feladatként egy saját kisfilmet kell készíteniük, amihez nekik kell a szöveget megírni, a megfelelő képeket kiválasztani és aláfestő zenét keresni.

Mint az a www.filmdzsungel.hu oldalra klikkelve kiderül, a filmkészítés napjainkban már nem csak a professzionális filmesek kiváltsága. Bárki készíthet saját természettudományos ismeretterjesztő filmet.

OLVASSON TERMÉSZETFILMES HÍREKET
Pillantson be a filmkészítés kulisszatitkaiba, ismerje meg, melyik természetfilmes milyen témával foglalkozik éppen, vagy hogyan lehet egy különleges növény- vagy állatfajt lencsevégre kapni.

FILMEZZEN vagy TÖLTSÖN LE FELVÉTELEKET
Készítsen felvételeket a természetben vagy akár otthon, az akvárium előtt, és töltse fel a www.filmdzsungel.hu-ra, így sokkal több emberhez eljuthat munkájának, kutatásának eredménye. Ha nem tud saját felvételekből dolgozni, válogasson szabadon a Filmdzsungel Online Természetfilmes Videótárból, és töltse le a filmhez szükséges felvételeket.

SZERKESSZEN FILMET
A Filmdzsungel ingyenesen letölthető vágóprogramot és szakmai segítséget kínál, ha szívesen belevágna saját filmje elkészítésébe, dolgozzon akár saját felvételeiből, akár a Filmdzsungel anyagaiból.

OSSZA MEG MÁSOKKAL
A kész filmet töltse fel a Filmdzsungelre, és mutassa be a felhasználók egyre szélesebb táborának. Örüljön a pozitív visszajelzéseknek, és értékelje mások hasonló alkotásait!

További információ >>>  www.filmdzsungel.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: