IKT műhely - IKT az osztályomban

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Google elindította YouTube iskoláknak elnevezésű, legújabb videós hálózatát.

A YouTube iskoláknak révén több százezer oktatóvideót lehet kontrollált módon  elérni a YouTube EDU-n keresztül...

A YouTube iskoláknak videói között találhatók a világ vezető tanárainak rövid órái, a világ legjobb egyetemeinek teljes kurzusai, valamint tanárkollégák szakmai fejlődést elősegítő, illetve vezető szaktekintélyek inspiráló videói.

Oktatási videók testre szabva

Az iskolák személyre szabhatják a náluk elérhető tartalmakat. Minden iskola hozzáfér a YouTube EDU összes tartalmához, de a tanárok és a rendszergazdák be is jelentkezhetnek a YouTube.com webhelyen, hogy további lejátszási listákat hozzanak létre.

Biztonságos turkálás a videók között

Az iskolai rendszergazdák és tanárok bejelentkezhetnek és bármilyen videót megnézhetnek, míg a tanulók nem jelentkezhetnek be, és csak a YouTube EDU-n megtalálható, illetve a tanárok által hozzáadott videókat láthatják. A megjegyzések és a kapcsolódó videók le vannak tiltva, a keresés pedig a YouTube EDU videóira korlátozódik.

Segítség tanároknak a videók oktatási felhasználásához

A YouTube-videók használatával a tanórákat színesebbé lehet tenni, beszélgetéseket lehet inspirálni, a gyakorlatban is bemutathatóvá válik az  elmélet, és könnyebben szót lehet érteni a vizuális típusú tanulókkal... A YouTube.com/Teachers címen a tanárok megtanulhatják, hogyan használhatják a YouTube-ot hatékony oktatási eszközként.

Nézze meg a rövid (angol nyelvű) kedvcsináló videót

További információ itt >>>  YouTube iskoláknak

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: