Hírek - IKT hírek röviden

Windows 8 - Integrált jelszókezelő lesz benne A Windows 8-ban lesz majd egy beépített jelszókezelő, amely a felhasználók összes jelszavát tárolni fogja. Az új funkció elsődleges szerepe az online biztonság fokozása. A Microsoft egy saját tanulmányának eredményeire támaszkodva döntött az új funkció kifejlesztése mellett.
 A tanulmány szerint az egyesült államokbeli felhasználók átlagosan 25 online fiókkal rendelkeznek, azonban ezekhez csupán 6 különböző jelszót alkalmaznak. A cél az, hogy az internetezőknek a jövőben nem kelljen sok jelszót használniuk és megjegyezniük.


Az új program minden használt jelszót megjegyez és emellett arra is képes, hogy a megfelelő felhasználói névvel, illetve jelszóval jelentkezzen be az adott oldalakon. A webes fejlesztőknek lehetőségük nyílik arra, hogy egy API segítségével kapcsolatba lépjenek a modullal és összehasonlítsák a rendszerükben eltárolt, illetve az alkalmazás által megadott nevet és jelszót. A Microsoft a felhasználók ellenőrzéséhez a Windows Live szolgáltatást javasolja majd és a számítógépek tulajdonosainak elegendő lenne az ahhoz kapcsolódó egyetlen nevet és jelszót megjegyezniük. Utóbbi célszerű, hogy bonyolult és nehezen feltörhető legyen.

A jelszókezelő program kellően védett lesz, így egy fertőzés esetén se szivároghatnak majd ki az adatok. Emellett viszont kritika érheti majd a konszernt azért, mert ezen rendkívül sok információ birtokában egy komoly adatbázist hozhat létre és építhet ki. A WinUnleaked portál szerint a Microsoft munkatársai várhatóan még az idén befejezik a Windows 8 bétaverziójával kapcsolatos munkákat. Emellett az oldal több új képernyőképet is megjelentetett, amelyek a legújabb Windows 8 buildet mutatják be. A képek többek között a bétaverzió telepítését, a sötétebb startképernyőt és az AeroLite témában végrehajtott kisebb módosításokat ábrázolják.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Integrált jelszókezelő lesz a Windows 8-ban

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: