IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Read It Later

Az ésszerű időgazdálkodás mindenkinek kihívást jelent. A Read It Later alkalmazással azonban nagyban javíthatjuk időgazdálkodási szokásainkat... legalább is a neten... 

A Read It Later segítségével, szörfölés közben, megjelölhetjük azokat az internetes oldalakat, videókat, vagy bármilyen online tartalmat ami érdekel bennünket, azonban most nincs időnk azt megnézni, elolvasni...

Ha Firefox böngészőt használunk, még regisztrálnunk sem kell, hanem csak telepíteni a beépülőt, és máris kezdhetjük a jelölgetést. Az alkalmazás még abban is kiváló, hogy a megjelölt tartalmakat offline is olvashatjuk, ráadásul számtalan platformon (tableten, okostelefonon...). Így valóban időt nyerhetünk, hiszen például utazás közben, vagy más "holtidőben" tudjuk olvasni a megjelölt tartalmakat.

Az időgazdálkodási szolgáltatás alkalmazása az oktatásban

A Read It Later az oktatásban is jól használható. Az egy-egy témakörhöz tartozó weboldalakat megjelöljük és azonos címkével (tag) látjuk el, majd az adott címke listáját letöltjük és elküldjük diákjainknak későbbi, otthoni olvasásra.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábortanárblogok.hu - Válogatás a világ IKT blogjaiból<<< Még több ilyen ötletet találhat itt!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: