Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Egy eTwinning projekt résztvevői nyerték el az „Európai együttműködés oktatási célú multimédiás anyag létrehozása céljából 2011” különdíjat!

Az eTwinning projekt díjazására a Brüsszelben, 2011. november 24. és 25. között megrendezett Media & Learning Harnessing the power of Media to support Learning (Média és tanulás – a média erejének oktatási célú hasznosítása) konferencia keretében került sor.

A Medea Awards 2011 verseny keretében iskolákat és tanárképző intézményeket kértek fel arra, hogy mutassák be legjobb projektjeiket, amelyek során az IKT-t tanítási és tanulási célok érdekében hasznosították. Az „Európai együttműködés oktatási célú multimédiás anyag létrehozása céljából 2011” különdíjat a kiemelkedő oktatási célú multimédiás anyagok és határokon átívelő európai együttműködés formájában megvalósított projektek elismerésére hozták létre. A díj emellett azért is elismerést nyújt az ilyen együttműködéseknek, mert hozzájárulnak a kölcsönös megértés fejlődéséhez és az európai dimenzió előmozdításához.

A European Chain Reaction (Európai Láncreakció) egyfelől egy technológiai és művészeti projekt, másfelől egy általános iskolák számára meghirdetett verseny, mely egy belgiumi tanár, Dave Schrauwen és egy egyesült királysági tanár, Michael Purves kezdeményezésére jött létre.

A kezdeményezés keretein belül az Európa különböző országaiban működő általános iskolák azt a feladatot kapták, hogy készítsenek egy „Rube-Goldberg/Robert Storm Petersen-féle” láncreakciót bemutató filmet. A verseny során a legjobb láncreakciót bemutató filmet díjazták. Végül az összes film összefűzésével egyetlen nagy, határokat átívelő európai láncreakciót hoztak létre. A projekt során a gyerekek szórakoztató formában ismerkedtek meg a természetudományokkal és a számítógépekkel. Emellett megtekinthették a kortársaik által készített változatos alkotásokat, megismertek különböző kultúrákat és nyelveket, valamint hozzászólásokat írtak az új barátaik által feltöltött videókhoz.

A European Chain Reaction 2012 ezekben a pillanatokban is javában zajlik. Megtekintheti, hogy jelenleg mely országok vesznek részt a kezdeményezésben, és amenyiben saját országát nem találja meg a blogon, nagy örömünkre szolgálna, ha Ön is csatlakozna! Az idei évben már 19 partnerünk van, így a projekt a legnagyobb örömünkre egyre növekszik!

Annyi bizonyos, hogy felfedeztük, milyen rendkívül értékesek az eTwinning projektek. Reményeink szerint multimédiás kalandunk Önt is arra ösztönzi majd, hogy belevágjon a kalandba, és ehhez sok sikert kívánunk mindenkinek!

Dave Schrauwen, a European Chain Reaction
alapítója

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> Díjnyertes e-Twinning projekt Forrás etwinningnet

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: