IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Videók utólagos feliratozása tetszőleges nyelveken videóval Az internetes forgalom jelentős részét teszi ki a különböző videótartalmak közvetítése. Annak ellenére, hogy ezeknél legtöbbször a képi információk a legfontosabbak, gyakran jó szolgálatot tenne, ha saját anyanyelvünkön írott felirat is tartozna a filmhez.

A Universal Subtitles projekt kiváló megoldás lehet ilyen esetekben, mert a használatával gyorsan és kényelmesen lehet YouTube-, Vimeo- és más videókat feliratozni. Bárki készíthet feliratot, és a rendszer képes arra, hogy összegyűjtse az ugyanahhoz a filmhez feltöltött különböző nyelvű anyagokat.

A beágyazható lejátszóval a videó megjelenítése ugyanolyan, mintha azt az eredeti oldalról néznénk, azonban a kép alján találunk egy legördülő menüt, amiből kiválaszthatjuk, hogy milyen nyelvű felirattal szeretnénk nézni. Mivel a fordításokat lelkes önkéntesek készítik, így nem ritka, hogy egy-egy népszerű videóhoz több tucat nyelvi változat is létezik.

Az ingyenesen használható rendszer arra is remek, hogy új látogatókat szerezzünk, mert nagy vonzerő lehet, ha a blogunkba, weboldalunkba beágyazott videóknál nem találkoznak nyelvi nehézséggel a nézők.

Íme például egy 33 nyelven ...

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Internetes videók utólagos feliratozása tetszőleges nyelveken videóval

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: