Hírek - IKT hírek röviden

Startol a Microsoft Innovatív Iskolák programja

2012 januárjában Magyarországon is útjára indul a Microsoft Partners in Learning for Schools (PIL for Schools) program, az innovatív iskolák programja. A Microsoft globális kezdeményezése, a Partners in Learning 114 országban segíti a pedagógusokat és intézményvezetőket az informatikai eszközök tanulás-tanítás folyamatában való hatékony alkalmazásában.

A program egyik legfontosabb pillére a nálunk most induló, világszerte viszont már több mint 2500 csatlakozó intézményt felsorakoztató PIL for Schools, az innovatív iskolák programja.

A nemzetközi projekttel összhangban a hazai program célja annak segítése, hogy a részt vevő iskolák a 21. század kihívásaihoz igazodó valódi tanulási és munkakörnyezetté váljanak, és hatékonyan integrálják a korszerű eszközöket és technológiákat az iskolai hétköznapokba – a tanítás-tanulás mellett az intézményvezetés folyamatába és az iskola külső és belső kommunikációjába egyaránt.

A PIL for Schools programban résztvevők online értékeléssel meghatározhatják, hol tartanak pillanatnyilag, és hová szeretnének eljutni, továbbképzéseket hallgathatnak, hozzáférhetnek tananyagokhoz, oktatási szoftverekhez, sikeres iskolafejlesztő képzési módszerekhez és anyagokhoz. Szakmai eszmecserét és ötletszerzést-átadást folytathatnak itthoni és külföldi iskolákkal egyaránt, bővíthetik profiljukat, és tehetik azt érdekesebbé a tantestület, a tanulók és a szülők számára is.

A programhoz csatlakozó intézmények az alábbi támogatást kapják:

* a modern oktatási intézményvezetéssel kapcsolatos módszerek, esettanulmányok megismerése

* hozzáférés a mérési és értékelési eszközökhöz, amelyek segítik az intézményvezetést és a tantestületet a változás, változtatás és az innováció fókuszának meghatározásában

* hozzáférés a Partners in Learning iskolai kutatási eredményekhez, kérdőívekhez

* technológiai támogatás és iránymutatás

* online és személyes képzések, mentorálások

* kapcsolatfelvétel és az együttműködés hazai és külföldi intézményvezetőkkel

A 2012 januárjában induló és a 2012/2013-as tanév végéig tartó PIL for Schools programban 50 magyar közoktatási intézmény vesz részt, és csatlakozik az innovatív iskolák hazai és nemzetközi közösségéhez. A programban való részvétel ingyenes.

A programot a Modern Iskola magazin koordinálja. További információ: Tóth Klára – klara.toth@hotmail.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: