Vizuális kiegészítők - Dokumentumkamerák

Mindentudó dokumentum kamera PC nélkül: Az Aver F50-el egyszerűbb, sokoldalúbb és élvezetesebb órákat tarthatunk Elég egy egér, na meg az AVerVision F50 dokumentum kamera ahhoz, hogy lebilincselő órát tarthassunk diákjainknak, sőt még azoknak is, akik nincsenek is jelen az órán...

 

Egy egér, és más semmi - Mitől más az Aver F50 dokumentum kamera, mint társai?

Egy egér, és más semmi - Mitől más az Aver F50 dokumentum kamera, mint társai?


Nyilván egyszerűbb az élet, ha még a laptopot sem kell magunkkal cipelnünk egy órára, ahol mondjuk egy apró, de látványos kísérletet szeretnénk bemutatni dokumentum kamera használatával.

Nos, erre az AverVision F50 dokumentum kamera esetében nincs is szükség, mert ez az első olyan dokumentum kamera, amely PC és külön szoftver nélkül is képes egy, az USB-re csatlakoztatott egérrel szerkeszteni a megjelenített képet, sőt így élőben jegyzetelhetünk, rajzolhatunk is a kivetített képre!

AverVision F50 - Pofonegyszerű videó és hangrögzítés - Kísérletek későbbi használatraPofonegyszerű videó és hangrögzítés - Kísérletek későbbi használatra


Egy kísérlet videofelvétele nagy segítség lehet azoknak, akik nem lehetnek jelen az órán, de kapóra jön akkor is, ha nem lehet vagy nem akarjuk újra és újra megcsinálni a kísérletet. Az AverVision F50 dokumentum kamera 1 gombnyomásos kényelemmel teszi lehetővé számunkra, hogy videó és/vagy hangfelvételeket készítsünk mialatt a dokumentum kamerával dolgozunk.

A felvételt közvetlenül pendrájvra vagy SD memória kártyára rögzíthetjük, és így lehetővé válik az órai anyag későbbi megnézése, visszajátszása, közkincsé tétele is.

AverVision F50 dokumentum kamera - Egyszerű, Egyszerűen "nyakatekert" megoldások


Az AverVision F50 dokumentum kamera nyakát oda és úgy tekergethetjük, ahová csak akarjuk, így a kamera alá helyezett 3D objektumokat olyan nézőpontból is be tudjuk mutatni diákjainknak, amilyenből azelőtt talán még soha sem látták. Külön érdekessége a hajlékony nyaknak, hogy amikor "saját farkába harap", akkor, mint hordozó fogantyú működik... Okos.

A nyakon ülő kamera egyébként 5MP felbontást tud, és - ami szintén kiemelkedő ebben a dokumentum kamera kategóriában - az a 30 kocka/mp, videófelvételi sebesség full HD minőségben! A 8X optikai és 10X digitális zoommal 80x nagyítást érhetünk el.

Interaktív táblás prezentációs effektek a dokumentum kamerával?


Igen, az AverVision F50 dokumentum kamera, beépített A+ szoftverének köszönhetően több, az interaktív tábla szoftverekben használatos effektet tud, ami nagyon hasznos lehet az órán. Ilyen például a "redőny" effekt, amivel akár soronként tudjuk megmutatni - mondjuk egy, a dokumentum kamera alá helyezett könyv sorait, vagy a "reflektor", amely csak egy téglalapnyi részét mutatja a képnek. Ezzel a módszerrel könnyebben megtarthatjuk/irányíthatjuk a tanulól könnyen elkalandozó figyelmét...

Dolgok összehasonlítására, elemzéskor jöhet jól, hogy a dokumentum kamera tud olyat is, hogy a kettéosztott képernyő egyik felén egy statikus kép van, míg a másik felén a kamera alá helyezett élő kép látható... de megjeleníthetünk két képet is, egymásba ágyazva...

Az A+ F50 dokumentum kamera szoftver az igazi plusz!Az A+ az igazi plusz!


Az AverVision F50 dokumentum kamerába épített A+ szoftver gyakorlatilag egy önálló bemutató készítő program, amivel saját magunk digitális, interaktív órai anyagokat készíthetünk. Az itthoni F50-esek a A+ Interactive Software 2 magyar változatával vannak telepítve.

További információ az AverVision F50 dokumentum kameráról >>>Itt

 

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: