IKT műhely - IKT az osztályomban

Itt a hangos, beszlő QR kód - Hogyan használhatjuk a nyelvórán a hangos QR kódokat? - IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A QR Voice weboldalon hangos, beszélő QR kódokat készíthetünk. Az új ötlet számos, a tanításban is használható lehetőséget teremt. Ilyen például, ha a nyelvtanítás során vetjük be...

Magának az oldalnak a használata roppant egyszerű: begépeljük a max. 100 karakter hosszú üzenetet, kiválasztjuk, hogy milyen nyelven íródott, majd megnyomjuk a kis QR kód ikonját... és már kész is van a kódunk. Az írott szöveg felolvasását mesterséges szöveg-hang átalakítással végzi a rendszer (magyarul is).

Még - a csúszka változtatásával - beállíthatjuk a beszélő QR kódméretét és a hangos QR kódot azonnal ki is nyomtathatjuk, meg is oszthatjuk a nagyvilággal. 

Állítólag élő beszédet is fel lehet venni az oldalon, amit aztán a QR kóddal visszahallgathatunk. Ezt a lehetőséget egy pici mikrofon ikon megjelenése jelzi (ez nekünk nem jelent meg). Mindenesetre, ha ilyet látunk, akkor érdemes ezt is kipróbálni!

A hangos, beszélő QR kódot beolvashatjuk okostelefonunkkal, táblagépünkkel... olyan eszközökkel, amelyre QR kód olvasó alkalmazások telepítve vannak.
 

A hangos, beszélő QR kód oktatási alkalmazása


A beszélő QR kódok egy biztos felhasználási lehetősége a nyelvtanítás. Jól lehet használni szavak tanulására például úgy, hogy az iskolában, a környezetünkben lévő tárgyak idegen nyelvű szavaibó QR kódot készítünk, azokat kinyomtatjuk és az adott tárgy mellé helyezzük. A diákok a QR kódot beolvasva, visszahallják a tárgy megnevezését az idegen nyelven. Ez csak egy ötlet a sok közül.
 
Ha Önnek is van érdekes alkalmazási példája, írja meg lejjebb a cikk hozzászólásaként.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábortanárblogok.hu - Válogatás a világ IKT blogjaiból<<< A hír eredetijét itt találtuk.

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: