IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Önmagában a funkciók miatt a webkamera még nem lenne különleges, azonban az inTouch belsejében egy komplett miniatűr számítógépet rejtettek el. Ez lehetővé teszi a mobil és a webes alkalmazások futtatását.
A dél-koreai gyártó egy olyan 720p-s felvételek készítésére alkalmas webkamerát mutatott be, amelynek segítségével bármely televízió smart TV-vé varázsolható.

A Samsung igyekszik bebizonyítani, hogy a webkamerák új megoldásokkal vértezhetők fel és eredeti funkciójukon túl is hasznos eszközök lehetnek. Az inTouch nevű készülék lehetővé teszi, hogy a felhasználók a hagyományos televízió képernyőjén böngésszenek és különböző szolgáltatásokat (Skype, YouTube) használjanak. A kamerát HDMI-csatlakozón keresztül lehet a televíziókhoz kötni és akár a készüléken, az alatt vagy fölötte egy polcon is elhelyezhető. A kamera 30 fokban elforgatható, a felbontása 2048 x 1536 képpont.


Az online kapcsolat b, g és n szabványú WLAN-eléréseken keresztül valósítható meg. Az eszköz fő alkalmazási területe a videotelefonálás, ezért elhelyeztek benne egy mikrofont és egy hangszórót is. A Samsung közlése szerint az inTouch segítségével bárki HD minőségben kommunikálhat a családtagjaival és a barátaival. A Skype videotömörítése miatt ugyanakkor az elméleti maximális felbontás aligha iránymutató a minőség tekintetében.

Önmagában e funkciók miatt a webkamera még nem lenne különleges, azonban az inTouch belsejében egy komplett miniatűr számítógépet rejtettek el. Ez lehetővé teszi a mobil és a webes alkalmazások futtatását. A készülék számos programot tartalmaz, ezek között van egy YouTube-, egy Google News és egy időjárási kliens. Az integrált böngészőnek köszönhetően pedig a felhasználók korlátlanul hozzáférhetnek a webes tartalmakhoz. Az inTouch a mellékelt, kombinált QWERTY-billentyűzet és távirányító segítségével vezérelhető, amely kényelmesen elfér az ember kezében. A termék márciustól lesz kapható, elsőként az Egyesült Államokban, a bevezető ára 199,99 dollár lesz.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Különleges webkamera a Samsungtól

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: