Projektorok - Oktatási projektorok

EPSON projektor: képek ultrarövid pórázonA projektorgyártásban világvezető EPSON a második generációs modellek mellett négy új, ultrarövid vetítési távolságú projektorral mutatkozik be az idei BETT-en.

  Az Egyesült Királyságban 2011-ben megrendezett BETT (British Educational Training and Technology Show) oktatási vásáron az iparág számára bemutatott ultrarövid vetítési távolságú projektorokat követően a projektorgyártásban világelső Epson[1] a második generációs modellek mellett négy új, ultrarövid vetítési távolságú projektorral tér vissza. Az iparág visszajelzéseire alapozva az Epson olyan új funkciókat fejlesztett ki, mint a irónok gyorsabb interakciója és a PC nélküli csatlakozás, hogy még több osztályteremben legyen megtapasztalható a lebilincselő képzés élménye.

Ultrarövid vetítési távolságú interaktív projektorok

Az interaktív EB-485Wi és az EB-475Wi projektorok két interaktív irónnal rendelkeznek, amelyek a közös munka megkönnyítése érdekében lehetővé teszik, hogy pedagógus és diák egyidőben is írhassanak a képernyőre. A pihekönnyű irónok használata egyszerű, az új „lebegő" funkciónak köszönhetően pedig pontosan észlelhető, hogy érintkeznek-e a kivetített felülettel.

Ezen felül, a népszerű számítógépes szoftverrel együtt használva a projektorok PC nélküli és „azonnali magyarázat" funkcióval is rendelkeznek. A tanárok bármely sima felületet tehetnek interaktívvá PC csatlakoztatása nélkül is, illetve DVD-lejátszó csatlakoztatásával akár mozgó képeket vagy fotókat is instant láthatnak el magyarázatokkal. A projektorokat négy pozícióban lehet felszerelni, beleértve az üvegfelületű asztalok alatti elhelyezést is, a még interaktívabb és lebilincselőbb csoportmunka érdekében.

Ultrarövid vetítési távolságú projektorok

Az interaktív projektorokhoz hasonlóan a nem interaktív EB-485W, EB475W, EB-480 és EB-470 modellek igen közelről megfelelő nagyságú képet vetítenek minimális árnyékképzést engedve. A dobozban elhelyezett eszközökkel a projektorok egyszerűen telepíthetők. A vízszintes trapézkorrekciónak köszönhetően a képbeállítás egyszerű, a „plug and play" USB-funkcióval és a beépített 16 wattos hangszóróval pedig egyetlen kábel is elég a kép és hang lejátszásához.

Raphael Payre az Epson Europe termékmenedzsere szerint: „Ezek az új projektorok a tökéletes eszközt jelentik a fiatal tehetségek képzésére törekvő modernkori képzés számára, valamint segítséget nyújtanak a figyelmet még jobban lekötő tanulói környezet kialakításában. A 3LCD-technológiánknak köszönhetően pedagógus és diák nappali fény mellett is egyaránt élénk, természetes színeket és mély feketéket láthat, a HDMI-bemeneteken keresztül pedig a nagyfelbontású tartalmat is maximális tisztasággal jelenítheti meg."

„Tudva, hogy a kedvezőtlen gazdasági környezet sok iskola és szolgáltató számára megnehezíti az új eszközök beszerzését, hat különböző modellt fejlesztettünk ki, hogy a különböző költségvetéseknek megfeleljenek, és segítsenek az üzemeltetési költségek alacsonyan tartásában. Ezt, egyik megoldásként, a hosszú lámpa- és szűrőélettartammal sikerült elérnünk, amely azt jelenti, hogy esetükben nincs szükség a gyakori cserére" – tette hozzá Payre.

Az EB-485Wi, EB-475Wi, EB-485W, EB-475W, EB-480 és az EB-470 modellek februártól kaphatók, bemutatásukra a 2012-es egyesült királysági BETT vásáron kerül sor.

Fő jellemzők:

Főbb jellemzők
EB-485Wi
EB-475Wi
EB-485W
EB-475W
EB-480
EB-470
Szélesvásznú bemutatók ultrarövid vetítési távolságról
XGA
XGA
Bármely bemutatófelület interaktívvá tehető
-
-
-
-
Teljes interaktív csomag: projektor, két digitális toll, beépített szoftver, fali konzol
-
-
-
-
Beépített interaktív funkciók a prezentációk PC csatlakoztatása nélküli magyarázatához
-
-
-
-
A digitális tollak egymással egy időben is használhatók
-
-
-
-
Nagyon gyors válaszidővel rendelkező tollak „lebegő" érzékeléssel
-
-
-
-
Továbbfejlesztett eltolás és négy különböző felszerelési pozíció: fal, mennyezet, asztal oldala, asztal alatti terület
-
-
-
-
Képkalibrációra és illesztőprogramra nincs szükség
-
-
-
-
3100 lumen fehér- és színesfény-kibocsátás
2,600
2,600
3,000
2,600
Akár 254cm-es, nagy méretű vetített kép
Gyors beüzemelés és indítás, azonnali kikapcsolás, közvetlen be/ki kapcsolás
Egyszerű képbeállítás a vízszintes és függőleges trapézkorrekció segítségével<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: