IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Nem, de majdnem! A fényképeket azonnal előhívó fotómasinákról híres Polaroid egy mobiltelefonra hasonlító Android-alapú eszközzel jelentkezett.

Gyorsan megoszthatjuk fotóinkat másokkal a Facebookon, Twitteren, Tumblren. Abban mindenképpen elsőnek tekinthető a készülék, hogy ennél használhatunk először közvetlenül Androidos képszerkesztő alkalmazásokat...


A vállalat marketingesei nem aprózzák el a jelzőket, szerintük az SC1630 típusnevű kütyü akár egy kamerával kiegészített aprócska táblaszámítógépnek is tekinthető. Azonban első látásra inkább okostelefonnak mondanánk, ráadásul meglepően azonosnak tűnik az Altek, egy tajvani bérgyártó tavaly év végén bemutatott eszközével.

Adatok alapján impresszív teljesítményű, de valószínűleg a Polaroid is tisztában van vele, hogy pusztán ezek alapján megítélni balgaság lenne. Mindenesetre egy 16 megapixeles, Bluetooth és Wi-Fi kompatibilis "izéről" van szó, amelyben háromszoros nagyításra képes, 6.5-19.5mm átfogású lencsék vannak. CCD szenzorának mérete 1/2.33", azaz az átfogás 35mm-re átszámolva 36-108mm. (Tehát kis helyen, pl. egy szobában kevés dolog fér bele a képbe.) Az Ambrella cég iOne chipjét használja, hátsó LCD-jének képátlója 3.2 coll.

Extra befektetéssel mobiltelefon hálózatban is tud adatot forgalmazni, azaz gyorsan megoszthatjuk fotóinkat másokkal a Facebookon, Twitteren, Tumblren. Abban mindenképpen elsőnek tekinthető a készülék, hogy ennél használhatunk először közvetlenül Androidos képszerkesztő alkalmazásokat (vágás, vörösszem-eltávolítás, átméretezés, színkorrekció). Van benne arc- és mosolyfelismerés. A fotók egy maxmálisan 32 GB-os microSD memóriakártyán tárolhatók, ezeket automatikusan rendezi dátum, hely és ember szerint, illetve geotaggelhetjük azokat.

 

Klikk ide!
Klikk ide!

De valójában kinek is készült az SC1630? Igazság szerint az iPod Touch kategóriájában versenyez, mely ugyanolyan mint az iPhone, csak nem lehet vele telefonálni. Egy átlagos okostelefonhoz képest mindössze annyival tud többet, hogy zoom lencsék vannak benne és elérhető rajta az Android Market. A masina még idén kapható lesz, árát nem közölték.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - CES Android-alapú Polaroid fényképezőgép

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: