Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Sony, a Panasonic, a Samsung és az X6D Limited (XPAND 3D) megtartotta első bemutatóját a "Full HD 3D Glasses Initiative" kompatibilitási szabványnak megfelelő 3D kijelzők és a 3D aktív záras szemüvegek témakörében.

A Sony, a Panasonic, a Samsung és az X6D Limited (XPAND 3D) két önálló szabványt fejlesztettek ki: egyet a TV/projektor/vezérlő és egyet a 3D-s szemüveg számára.

A "Full HD 3D Glasses Initiative" szabvány mind a négy gyártó eredményeit felhasználja, a rádiófrekvenciás (Bluetooth) és infravörös kommunikációs protokollt egységesíti a 3D aktív záras szemüvegek és a 3D kijelzők között. Hatókörébe nem csak televíziók, hanem 3D projektorok és az XPAND aktív záras technológiát támogató 3D házimozik is beletartoznak. A szabvány a világ vezető 3D TV gyártóit illetve 3D innovációs cégeit egyesíti annak érdekében, hogy a Full HD 3D kép még tökéletesebb minőségűvé váljon. Az aktív 3D technológia ugyanis lehetővé teszi, hogy a kép mindkét szemhez külön-külön eljusson, az IR protokoll és a Bluetooth technológia pedig a készülékek és szemüvegek közötti kommunikációt tökéletesíti, vagyis szavatolja a nagyobb mozgásszabadságot televíziózás közben.

A vállalatok két önálló szabványt fejlesztettek ki: egyet a TV/projektor/vezérlő és egyet a 3D-s szemüveg számára, melyek összesen 6 technológiai megoldást egyesítenek. A szabvány részeként az egységesített termékek a piacra kerülés előtt egy szigorú mérési, ellenőrzési programban vesznek részt, amely biztosítja és megerősíti a szemüvegek és kijelzők közötti tökéletes kompatibilitást.

2012. január 3-án került bejelentésre, hogy a "Full HD 3D Glasses Initiative" (FHD3DGI) szabvány elnyerte az International 3D Society "2012 3D Technológiája" ("2012 3D Technology Award") díját.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Egységes 3D szemüveg-technológia a CES-en

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: