Hírek - IKT hírek röviden

Gördeszkás trükkök - Őrület! Kinect és Windows 8 vezérelt gördeszka Gördeszkás trükkök: egy új projekt bizonyítja, hogy a Microsoft konzoljához való Kinect mozgásérzékelő felhasználási lehetőségei határtalanok. Az egyik legújabb őrület a CES-en bemutatott gördeszka, melyet egy alkalmazásfejlesztő csapat, a Chaotic Moon készített.

Amikor 2010 végén megjelent a Kinect és arra csábította a kanapékban tespedő játékosokat, hogy álljanak fel és mozogjanak, talán senki sem hitte volna, hogy egy év múlva a mozgásérzékelő a házi barkácsolók egyik kedvenc eszköze lesz. De a nem hivatalos drivereknek és a tavaly megjelent Kinect for Windows fejlesztőkörnyezetnek köszönhetően az lett.

Az egyik legújabb őrület a CES-en bemutatott gördeszka, melyet egy alkalmazásfejlesztő csapat, a Chaotic Moon készített. Az enyhén fennhéjázó módon Board of Awesomeness (magyarul: a királyság deszkája) névre keresztelt eszköz gyakorlatilag egy elektromos gördeszka, melynek elejére egy Kinect szenzort erősítettek, ami az ember mozdulatait követi. Azaz a hagyományos gördeszkákkal ellentétben itt mozgással lehet szabályozni az egyébként 800 watt teljesítményű motort is, mely legfeljebb 51 kilométer/órás sebességgel képes hajtani a masinát. Ráadásul kézmozgással, ami elég idétlenül hat, hiszen a deszkás úgy néz ki, mintha épp elesne, és emiatt egyensúlyozna, pedig csak a sebességet szabályozza a Kinecten keresztül.

A készülék agya egy Samsung táblagép prototípusa, melyen a még szintén nem végleges Windows 8 operációs rendszer fut. A táblagép nemcsak vizuális visszajelzést ad a sofőrnek, hanem a deszka ki- és bekapcsolására, valamint a sebességopciók állítására is lehetőséget ad, plusz működik benne a hangfelismerés, a GPS és a giroszenzor is.

Ez a deszka sosem kerül piacra, megmarad kísérleti projektnek, de nem kizárt, hogy egy másik cég fantáziát lát majd az ötletben.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu - Kinect és Windows 8 vezérli a legmenőbb gördeszkát

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: