IKT műhely - Zöld IKT

Projektor izzó felújítás - Izzócsere pénzkidobás és izzadság nélkül Projektor izzó felújítás - egy módszer, amivel jelentős összegek takaríthatók meg! Amikor egy projektor típus kifut, a gyártók a lámpatestek árait általában triplájára emelik, hogy ne érje meg egy új lámpatestet venni, mert az gyakorlatilag annyiba kerül, mint egy új projektor.

A projektor izzó felújítás azonban válasz lehet erre és komoly megtakarítás érhető el vele. Mészáros-Komáromy Dénessel (MKD.) a Mekka Interaktív Kft. ügyvezetőjével beszélgetünk a projektor izzó felújítás tapasztalatairól, gyakorlati kérdéseiről...

IOT.hu: Milyen lehetőségek vannak általában, ha kiég az izzó egy projektorban?

MKD.: Az iskolákban egyre több projektor található, ami elsősorban az interaktív táblák elterjedésének köszönhető. Nyilvánvalóan, hogy a növekvő számmal arányosan nő az izzócsere szükségessége is, amikor is alapvetően három lehetősége van az iskoláknak: vagy méregdrágán megvásárolják a gyári, új lámpatestet, vagy, - hogy némileg spóroljanak - vásárolnak egy szintén drága, de utángyártott lámpatestet. A harmadik lehetőség pedig, hogy kicseréltetik velünk a meglévő lámpatestben az izzót... harmad áron!

IOT.hu: A projektor izzó felújításnak - mert ezt nevezhetjük ennek - milyen egyéb előnyei lehetnek a vásárlással szemben?

MKD.: A projektor izzó felújítás számos előnnyel jár. Mind mondtuk az első és legfontosabb, hogy ez jelenleg a legköltséghatékonyabb megoldás, akár milliókat spórolhatunk vele. Eddig is már rengeteg iskola élt ezzel a lehetőséggel, de pl. a Nemzeti Múzeumnak is cseréltünk már így több mint 30 izzót, amivel 1 millió forintnál is többet spóroltak meg...
Az izzó felújítás során egy vadonat új gyári izzót építünk be a lámpatestbe... maga a lámpatest élettartama sokszorosa az izzó élettartamának, így a felújítás végeredménye azonos egy gyári új lámpatest cserével.
Aztán van egy nem elhanyagolható környezetkímélési aspektusa is a projektor izzó felújításának, mivel nem keletkezik felesleges veszélyes hulladék azáltal, hogy a teljes lámpatestet a kukába dobjuk...

IOT.hu: Rendben, ez tényleg így van... de hogyan zajlik mindez a gyakorlatban? Mit kell tennie annak aki élni szeretne a projektor izzó felújítással?

MKD.: A projektor izzó felújítást országosan is végezzük, tehát bármelyik intézmény élhet vele. A kiszerelt lámpatestet csak átadják a futárnak, és pár nap múlva megkapják a lámpatestet a cserélt, új izzóval. Szolgáltatásunkba beletartozik a lámpatest el- és visszaszállítása, az új izzó, és a csere munkadíja. A projektor izzó felújítással így is 50-200%-os megtakarítás érhető el!
A garanciális feltételeket tekintve pedig ugyanazok, mintha egy komplett gyári lámpatestet vásároltak volna!

IOT.hu: Ez valóban jó lehetőségnek tűnik az iskoláknak a szűkös anyagi helyzetben... Köszönöm a beszélgetést!

Projektor izzó felújítás - Izzócsere pénzkidobás és izzadság nélkülTovábbi információ ITT >>> Projektor izzó felújítás bármilyen modellhez

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: