Hírek - IKT hírek röviden

eLEMÉR újra mérni készül - Az OFI felhívása az online IKT monitorozásban való részvételreeLEMÉR újra mérni készül - Felkérjük az iskolákat, hogy vegyenek részt az évenként ismétlődő országos mérésben, amely megmutatja, hogy hogyan alakul az informatikai eszközök használata az iskolákban.

A mérés időtartama: 2012. február 1. – február 28. ...


Regisztráció: http://ikt.ofi.hu

A mérés iskolafejlesztő szemléletű és módszertani jellegű, kitöltése nem lehet a rendszergazda vagy az informatikatanár feladata, legalább egy kis csoport közös gondolkodását igényli. A részvétellel automatikusan megnyílik az alaposabb iskolai önértékelés lehetősége is, reméljük, sokan élnek majd vele!
 
A 2011 februárjában végzett első országos mérés elemzését eLEMÉR honlapján is megjelentettük letölthető gyorsjelentés formájában. Az első mérésben résztvevő iskolákat is kérjük, hogy frissítsék adataikat. Tagiskolánként is lehet regisztrálni.
 
eLEMÉR és az iskolafejlesztés támogatására együttműködési szándéknyilatkozat született az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, az Oktatási Hivatal, az Educatio Kft, valamint az Informatika- Számítástechnika Tanárok Egyesülete között.
 

Az eLEMÉR

o helyzetképet ad az iskolának arról, hogyan is alkalmazzák az IKT az oktatás különböző területein;
o megnyitja a részletesebb önértékelés és az önfejlesztés lehetőségét;
o információval szolgál az oktatásirányítás számára a tudatos döntéshozáshoz;
o visszajelzést ad a technika alkalmazását ösztönző beavatkozások hatásáról;
o adatokat biztosít a nemzetközi összehasonlító vizsgálatokhoz.
 
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet H-1051 Budapest, Dorottya u. 8. • Telefon: (+36-1) 235-7200 • Fax: (+36-1) 235-7202www.ofi.hu OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP 3.1.1 – 08/1-2008-002 21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: