Közösség - Intézmények

146 tantermi csomag és SNI IKT eszközök - Informatikai infrastruktúrafejlesztés a zalaegerszegi iskolákban A TIOP pályázatán nyert tantermi 146 tantermi csomag érintőképernyős interaktív táblát, hozzátartozó eszközöket, valamint wifi-csomagot tartalmaz.

A sajátos nevelést igénylő - nagyothalló és gyengén látó, hallássérült, mozgássérült, tanulási nehézségekkel küszködő - diákok tanulását speciális eszközök segítik majd. 

A tanulók oktatását segítő, mintegy 200 millió forintos informatikai infrastruktúrafejlesztés valósult meg európai uniós és állami társfinanszírozással a zalaegerszegi iskolákban.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere a projekt csütörtöki zárórendezvényén elmondta, hogy az önrész nélküli pályázaton 426 számítógép-konfigurációhoz, 146 tantermi csomaghoz és további eszközökhöz jutott a város. A tantermek 40 százalékában megtalálhatók az internet-hozzáférési képességgel rendelkező interaktív táblák, reprezentációs eszközök; a közoktatási intézmények 20 százalékát pedig a webalapú szolgáltatások kialakításához szükséges infrastruktúrával is felszerelték.

A társadalmi infrastruktúra operatív program pályázatán nyert tantermi csomagok érintőképernyős interaktív táblát, hozzátartozó eszközöket, valamint wifi-csomagot tartalmaznak. A sajátos nevelést igénylő - nagyothalló és gyengén látó, hallássérült, mozgássérült, tanulási nehézségekkel küszködő - diákok tanulását speciális eszközök segítik majd.

Gyutai Csaba szólt arról is, hogy Új Széchenyi Terv keretében idén várhatóan újabb európai uniós pályázatot írnak ki az oktatási intézmények informatikai fejlesztésére, amelyen a zalaegerszegi önkormányzat is indulni fog.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> Informatikai infrastruktúrafejlesztés a zalaegerszegi iskolákban

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: