IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Chrome kiegészítők - Aki keres az most villámgyorsan talál a Google új Chrome kiegészítőjével Ha a Gyorsgörgető nevű bővítmény telepítése után keresés közben egy olyan weboldalra lelünk, ahol meglehetősen elrejtették a minket érdeklő fogalmat, akkor felugrik alul egy kis fekete ablak, s máris rámutat a keresési eredményre.

Itt azonnal láthatjuk, releváns-e, amit ajánl, s erre kattintva az adott oldal is megnyílik, kisárgázva a keresett témával.

Igazán hasznos és persze hatékony is a Google, amikor keresünk valamit az internet átláthatatlan tengerében. A kutakodást azonban gyakran megnehezíti, hogy a konkrét találat olykor egy hosszú szöveg közepén lapul. Ilyenkor persze segítségül hívhatjuk a Tárolt változat funkciót, amelyben sárgázva látjuk a keresés alanyát.

Létezik viszont egy ennél elegánsabb módszer, egy ügyes Chrome-kiegészítőnek köszönhetően.

Ha a Gyorsgörgető nevű bővítmény telepítése után keresés közben egy olyan weboldalra lelünk, ahol meglehetősen elrejtették a minket érdeklő fogalmat, akkor felugrik alul egy kis fekete ablak, s máris rámutat a keresési eredményre. Itt azonnal láthatjuk, releváns-e, amit ajánl, s erre kattintva az adott oldal is megnyílik, kisárgázva a keresett témával.

A gyorsgörgető nagy előnye, hogy nem tolakodó, azaz van annyira intelligens, hogy ha egyértelmű a találat, akkor nem ajánlja fel a segítségét.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Így találhatja meg az eddigieknél gyorsabban amit keres a Google-lel

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: