Hírek - IKT hírek röviden

Windows 8 táblagép - Legyőzheti a Windows 8 táblagép az Androidot Jason Kennedy az Extremetech szerzője úgy érzi, a Windows 8 táblagépek egy hatalmas rohammal le fogják győzni az Androidos gépeket.

Az iPad letarolásának jóslatát még ő sem merte megkockáztatni – Jason talán elfeledkezik a tényről, hogy a Windows 7 telefonok sem vették át az uralmat a mobil piacon, holott az eredeti Microsoft elképzelés ez volt.

Szempontjai mindenesetre érdekesek és nem is alaptalanok, megérdemlik, hogy megosszuk az olvasókkal.

Alkalmazások
A Microsoft ezen a téren mindenkit felülmúl – írja az ETech, és valóban: ezzel a ténnyel nehéz vitatkozni. Mind a szoftverek mennyiségét és „ismertségét”, mind a fájlformátumok átjárhatóságát tekintve, az MS-nek nincs versenytársa.

Egyszerű példa: egy Win8-as táblagépre érkező DOC formátumú iromány, vagy egy PowerPoint prezentáció megnyitása nem is kérdés, míg ugyanez egy Androidos gépen már némi ügyességet igényel. Ráadásul, bármennyire is nehéz elismerni, az Internet Explorer (még mindig) a világ egyik legnépszerűbb böngészője – egy átlagos felhasználónak nagyon nagy előny, ha a jól ismert szoftverrel, felülettel találkozik a táblagép képernyőjén is. Jason egy frappáns mondattal zárja ezt a szekciót: „ha körülnézünk, akkor láthatjuk, hogy a Microsoft nem vezeti az applikációs versenyét – hanem ő rendezi…”

Átjárhatóság
A legnagyobb Android-rajongó, vagy Windows-ellenző sem vitatkozhat vele: ha ugyanazon rendszer (Win8) fut otthoni és irodai gépünkön mint ami a táblagépen, az bizony nagyon kényelmes. Egyszerre történik az update, az egyiken megszokott szoftver használható a másikon is, és így tovább. Szerintünk ez egyáltalán nem fontos annyira, mint a szerző gondolja (kit zavar, hogy az iPod és az asztali Windows nem igazán átjárható?), de persze felhasználótól függően változhat ennek elbírálása.

Használhatóság
Egy Windows felhasználónak a kezébe adunk egy Androidos gépet: nos, egy teljesen új világ nyílik meg előtte, ez tény. Annyira új, hogy szinte mindent újra kell tanulni, a menükben történő navigációtól a szoftverek felületéig. Ráadásul az Android, (ellentétben a simulékony iOS-el) nem a világ legkönnyebben kezelhető rendszere. Egy Windows felhasználónak egy Win8 táblagép nem okoz majd túl nagy meglepetést – de nem is kell… Egy erősen szubjektív okfejtés a szerző részéről: szerintünk ez inkább a felhasználóktól függ.

Árazás
Az iPad nagyon drága dolog, az Androidos táblagépek pedig „túl vannak árazva” az Etech szerzője szerint. Ezzel az állításával teljesen egyetértünk (talán az indiaiak az egyetlenek, akik vitatkozhatnak ezzel). A Microsoft nagy esélye lesz (lenne), ha nemes egyszerűséggel az Androidos gépek „alá” áraznák be termékeiket – ezt persze mondani könnyű, kivitelezni nehéz (nem csak az MS, de a hardvergyártók és forgalmazók is benne vannak a képletben). Ennek ellenére nem elképzelhetetlen: a Microsoft már megtette ezt, amikor megjelentek az Xbox játékkonzollal a Sony által uralt piacon: akkor is alámentek árban a Sony-nak. Gyakorlatilag minden konzolon több mint száz dollárt bukott az MS, mivel olcsóbban adták, mint amennyibe az előállítása került. A terv azonban bevált: a konzol piac ma már nem csak a Sony és a Nintendo játszótere. [forrás: „Why Windows 8 tablets will beat Android” / Extremetech / Jason Kennedy]

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Négy indok amiért a Windows 8 táblagép legyőzi az Androidot

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: