Interaktív eszközök - Elölről vetített Interaktív táblák

Amega IQboard - Interaktív táblák magas IQ-val - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés

Az Amega IQboard digitális táblacsalád változatos technológiai megoldásaival és - kategóriájához képest - bámulatosan intelligens táblaszoftverével hívja fel magára a figyelmet.

Tamás Attilát
(T.A.), az Amega IQboard táblacsalád hazai vezérképviseletének vezetőjét kértük meg, hogy röviden mutassa be a "családtagokat"...

IOT.hu: Talán megbocsájt, ha azt mondom, hogy az Amega IQboard márkanév még kevésbé ismerős a hazai interaktív tábla piacon. Mit kell tudni erről a márkáról?

T.A.: Ez valóban így van, pedig ezek a táblák szerintem több figyelmet érdemelnek, hiszen mindent olyat tudnak, amire egy átlagos oktatási környezetben szükség lehet.

Az IQboard táblákat a kínai Returnstar cég gyártja, magasan kontrollált körülmények között - volt alkalmam megnézni a gyártást -, szigorúan ellenőrzött, kiváló anyagokból,, alkatrészekből. A táblaszoftver fejlesztése pedig az ausztrál Brighter Image szoftverfejlesztő céggel közösen történik. Az Amega kiegészítő nevet mi adtuk az általunk forgalmazott tábláknak.

A minőség tehát garantált, ha pedig a bekerülést nézzük...

IOT.hu: Bocsánat, hagyjuk most ezt, nézzük meg inkább a táblacsalád tagjait; "kik ők, és mit tudnak"...

Amega IQboard - Interaktív táblák magas IQ-val

T.A.: Rendben, nézzük a táblákat. Az első fontos dolog, hogy a táblacsalád a legfontosabb érzékelési technológiáját alkalmazza, mégpedig azért, mert mindegyik technológiának megvan a maga speciális felhasználási területe. A kínálat így egy harmonikus egységet alkot, akár egy zenekar változatos hangszerei.

Amega IQboard - Interaktív táblák magas IQ-valAmega Soft IQboard  PS  - Interaktív tábla érintő felülettel

Kezdjük a bemutatást ezzel a puha-táblával, amelynek mottója az is lehetne, hogy "A kezünk mindig kéznél van"

Az érintő felületnek köszönhetően ugyanis az IQboard  PS aktívtáblát bármilyen tárggyal vezérelhetjük, írhatunk rá az ujjunkkal is.

Az ujjal vezérelhető táblák óvodákba/alsóbb iskolai osztályokba különösen ajánlhatók, illetve minden olyan helyre, ahol fontos, hogy ne kelljen speciális eszköz (toll) a digitális tábla használatához (pl. SNI tanulók).

Fontos kiemelni, - mert itt vannak tévhitek-, hogy a puhatábla felülete karcolásnak ellenálló, csillogásmentes, poliészter alapú  műanyagból készült, vetítésre és kézírásra van optimalizálva. Alkalmas szárazon törölhető filctollal való írásra is, amit könnyen letörölhetünk.

Amega IQboard - Interaktív táblák magas IQ-valAmega IQboard ET  elektromágneses keménytábla extra részletgazdagsággal

 Másodiknak említeném az indukciós elven működő táblákat. Ezek a digitális táblák speciális tollal vezérelhetők és "kemény" felületűek. A matt és ellenálló  felület  alkalmas mind a vetítésre, mind a kézírásra.  A tábla kis súlya miatt könnyen felszerelhető falra, vagy tehetjük guruló állványra is.

Az elektromágneses technológiának köszönhetően az IQ Board ET/EM a legpontosabb kalibrációt teszi lehetővé. Ezt műszaki rajzoknál, grafikus szerkesztéseknél, vagy kézírásnál lehet a legjobban kihasználni.
Amega IQboard - Interaktív táblák magas IQ-valAmega IQboard UI ultrahangos kemény-tábla interaktív egér tollal

Ismét más technológiát képvisel ez a tábla, Az ultrahang/infrajel érzékelés érdekessége és különlegessége abban áll, hogy a vezérlő toll egérként is működtethető.

Az ergonomikus interaktív toll a természetes kézírás érzését adja, miközben használhatjuk  jobb/bal, dupla klikk és más egér funkciókban is. Így mindennél könnyebben ki tudjuk használni az interaktív tábla funkcióit.

Ennek a táblának a felülete kerámia acélból készült, melyre 25 év garanciát(!) adunk karcolás ellen.  Természetesen erre is lehet szárazon törölhető filctollal írni, az nyom nélkül letörölhető.

IOT.hu: Azt nem említette, hogy milyen a méretválaszték...

T.A.: Igen. Tábláink 50, 60, 80 és collos átmérővel kaphatók. A táblák robusztus kivitelűek, ugyanakkor könnyűek. Alumínium hátlapjuknak köszönhetően ellenállnak minden drasztikus külső hatásnak. Ezüstös alumínium keretük elegáns és stílusos külsőt biztosít.

IOT.hu: Egy kicsit fellengzősen hangzik a magas IQ emlegetése egy interaktív tábla kapcsán. Mitől ez az önbizalom?
Amega IQboard szoftver - a "karmester"

Amega IQboard - Interaktív táblák magas IQ-val T.A.: Valóban dicsekvésnek hangzik, de állíthatom, hogy a táblaszoftver rászolgál a jelzőre.

A szoftver mindegyik táblánkon használható, éppen most fejezzük be a legújabb verzió magyarosítását. Ha van idő, szívesen elmesélem töviről-hegyire az összes funkciót... de látom Önön, hogy erre most nem lesz módom...

Akkor most csupán csak annyit, hogy az IQboard szoftver, a szokásosnak nevezhető funkciókon kívül, a dinamikus multimédiás elemek használatának lehetőségeiben erős. Ezek segítségével a tanár könnyen kiegészítheti meglévő tananyagjait, illetve maga is módszertanilag hasznos tananyag elemeket...

IOT.hu: Azt javaslom, hogy a szoftver részletesebb bemutatására térjünk vissza egy másik cikkben... mi az amit összefoglalásként mondana az Amega IQboard táblacsaládról?

T.A.:  Az előzőeken túl, talán csak annyit, hogy meglepetés érheti azokat (méghozzá kellemes!), akik utánanéznek annak, hogy ezek a táblák és tartozékaik hol és milyen kondíciókkal szerezhetők be.

IOT.hu: Köszönöm a beszélgetést!
High Média Kft. - AVcentrum Interaktív tábla, projektor, vetítővászon, notebook, LCD monitot, feleltető, diavetítő - INTERAKTÍV ESZKÖZ - Amega IQboard
További információ itt az Amega IQboard táblacsaládról itt >>>

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: